Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Makkelie scheidrechter bij Klassieker Ajax – Feyenoord

Makkelie scheidrechter bij Klassieker Ajax – Feyenoord

Danny Makkelie scheidsrechter Klassieker; Danny Makkelie is de scheidsrechter aankomende zondag bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De scheidsrechter fluit aanstaande zondag al voor het derde seizoen op rij de Klassieker. Bovendien was Danny Makkelie eerder dit seizoen ook al de scheids bij andere topwedstrijden. Toch was Makkelie niet de scheids bij Feyenoord-Ajax in januari, die wedstrijd werd gefloten door Serdar Gözübüyük. De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt gespeeld op zondag 19 maart 2023 en de aftrap is om 14:30 uur. De wedstrijd is live op tv te zien.

Makkelie scheidrechter bij Klassieker Ajax – Feyenoord

Danny Makkelie scheidsrechter Klassieker

Dat Danny Makkelie de scheidsrechter is bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is geen verrassing te noemen. Het is namelijk al het derde seizoen op rij dat Makkelie de scheids is bij de Klassieker. Bovendien was hij de scheidsrechter bij meerdere topwedstrijden dit seizoen. Zo floot hij eerder dit seizoen al:

  • Ajax – PSV (1-2)
  • Feyenoord – PSV (2-2)
  • AZ – Feyenoord (1-3)

Het is dit seizoen de eerste keer dat Makkelie een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax fluit. De eerste ontmoeting dit seizoen, op 22 januari 2023, werd gefloten door Serdar Gözübüyük. Het duel eindigde toen in 1-1.

Zesde klassieker voor Makkelie

Het wordt zondag alweer de zesde keer dat Danny Makkelie de Klassieker fluit. Makkelie is de laatste jaren flink gegroeid als scheidsrechter. Zo was hij op het WK 2018 nog de Videoscheidsrechter bij de WK-finale. Ook mocht hij als scheidsrechter wedstrijden leiden op het WK 2022 in Qatar.

Grensrechters

De grensrechters bij de Klassieker zijn de vaste Assistenten van Danny Makkelie. De twee grensrechters die aangesteld zijn voor de Klassieker van aanstaande zondag zijn:

  1. Hessel Steegstra.
  2. Jan de Vries.

VAR bij de Klassieker

Natuurlijk is er ook een VAR, of videoscheidsrechter, aanwezig bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De VAR kan maar zo eens een grote rol gaan spelen bij de Klassieker. Ieder moment zal onder een vergrootglas komen te liggen. Niemand wil natuurlijk dat de wedstrijd beslist wordt door een foute beslissing van de scheidsrechter. De VAR bij Ajax-Feyenoord is Rob Dieperink. Er zal ook doellijntechnologie aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Feyenoord.

Ajax – Feyenoord live kijken

Wil je de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord live op tv kijken? Je hebt verschillende mogelijkheden om de Klassieker live te kijken. De wedstrijd wordt namelijk niet op het open net uitgezonden. Je kunt de Klassieker onder andere live kijken via:

  • TV.
  • Een livestream.
  • Tablet, Telefoon of PC.
  • Wil je weten hoe jij de Klassieker (gratis) live kunt kijken? Lees alles over Ajax-Feyenoord op tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *