Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Mag er alcohol gedronken worden tijdens het WK in Qatar?

Mag er alcohol gedronken worden tijdens het WK in Qatar?

Mag er alcohol gedronken worden tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar? Je kunt het je lastig voorstellen; een WK voetbal zonder fans die feestend, drinkend en al zingend rondom de wedstrijden aanwezig zijn bij het WK. Toch zal het er bij het WK in Qatar allemaal iets anders uitzien. In het conservatieve Qatar gelden andere regels dan die wij in het Westen gewend zijn. Ondanks dat het gebruik van alcohol in Qatar nu al soms gedoogd wordt, zal dit beleid tijdens het WK nog iets ruimer worden.

Alcohol WK Qatar 2022

Alcohol tijdens het WK voetbal in Qatar

Tijdens het WK in Qatar mag er wel alcohol gedronken worden. Dit wordt toegestaan, ondanks dat het eigenlijk verboden is in Qatar. Wel zullen er speciale aangewezen zones zijn waar alcohol geschonken mag worden. Dit zullen waarschijnlijk fanzones zijn in de buurt van stadions. Update: de organisatie van het WK in Qatar heeft gezegd dat er in de buurt van stadions geen alcohol geschonken gaat worden.

Alcohol in de stadions in Qatar

In de stadions in Qatar wordt geen alcohol geschonken. Dat heeft de organisatie van het WK 2022 bekend gemaakt. Dit heeft overigens niet alleen te maken met geloof en religie in Qatar. De maatregel is wel vaker ingevoerd en wordt ook gebruikt om rellen en ongeregeldheden te voorkomen. Ook tijdens het WK in 2014 was er een lange discussie over alcohol in WK-stadions. Uiteindelijk was het tijdens het WK in 2014 in Brazilië alcohol wel toegestaan. Maar in 2016 was tijdens het EK in Frankrijk alcohol in de stadions verboden.

Prijs Alcohol Qatar

De prijs van alcohol is in Qatar heel hoog. In Doha, de hoofdstad van Qatar, is de gemiddelde prijs van een halve liter bier ongeveer €11,50. Tijden het Wereldkampioenschap Voetbal zal de prijs voor bier lager liggen in Qatar. Bij het WK voor clubteams in Qatar (2019) was de prijs voor een biertje €7,00. Nog steeds enorm hoog natuurlijk. Door subsidies wil de organisatie de prijs van alcohol verlagen, zodat het voor iedereen betaalbaar is.

Regels Qatar Alcohol

In Qatar is het drinken van alcohol normaal gesproken niet toegestaan. Het wordt wel door de vingers gezien. Zo hebben de vijfsterrenhotels een alcoholvergunning en is het drinken van alcohol daar toegestaan. Het is echter niet de bedoeling dat je je daar compleet gaat bezatten. Ook openbare dronkenschap is een grote misdaad in Qatar. Bovendien zijn er nog een aantal andere regels waar de voetbalfans zich aan zullen moeten houden:

  • Publieke uitingen van genegenheid of affectie zijn niet toegestaan. Dit betekent eigenlijk geen intimiteit (zoals zoenen) in het openbaar.
  • Bedekte kleding.
  • Geen alcohol en openbare dronkenschap.

Geen shirt in Qatar

In Qatar is het niet toegestaan om zonder shirt rond te lopen. Dit is toch iets waar voetbalfans om bekend staan, zeker met de temperaturen in Qatar. In Qatar is bedekkende kleding verplicht. Ook hiervoor geldt dat tijdens het WK de regels waarschijnlijk iets soepeler zullen zijn.

Geen intimiteiten in Qatar

Je moet er rekening mee houden dat openbare intimiteiten niet zijn toegestaan. Bovendien zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ga je bijvoorbeeld met je partner naar Qatar en heb je één hotelkamer geboekt? Vergeet dan niet je trouwakte mee te nemen.

Feesten in Qatar

Feesten in Qatar is nou niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch is dit zeker wel mogelijk. In verschillende (5 sterren) hotels is alcohol bijvoorbeeld toegestaan en ook zullen er tal van fanzones door de hele stad zijn. In deze zogenaamde “wet fan zones” is alcohol toegestaan. Deze zullen vooral in de buurt van de stadions te vinden zijn. Een groot voordeel van Qatar, waar niets te gek is, zelfs de feesttenten hebben airco.

Andere veelgestelde vragen

Mag er alcohol gedronken worden in de WK stadions?

Nee, in de WK stadions wordt geen alcohol geschonken.

Mag je in Qatar alcohol drinken?

Ja, op aangewezen plekken mag je in Qatar alcohol drinken.

Mag je tijdens het WK alcohol drinken?

Ja, maar alleen op de aangewezen plekken.

Wat kost een biertje in Qatar?

De prijs van een halve liter bier in Qatar is ongeveer 12 euro. Tijdens het WK kost een biertje waarschijnlijk rond de 7 euro.

Mag ik alcohol drinken in Qatar?

Ja, op de aangewezen plekken mag je alcohol drinken in Qatar. Openbare dronkenschap is niet toegestaan.

Kun je alcohol kopen op het vliegveld van Qatar?

Ja, maar alleen als je op doorreis bent naar een ander land. Als je naar Qatar vliegt kun je geen alcohol kopen op het vliegveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *