Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Lange files aan de Duitse grens door het EK 2024

Lange files aan de Duitse grens door het EK 2024

  • door

Door het EK 2024 staan er lange files aan de Duitse grens. De Duitse politie houdt namelijk extra grenscontroles aan de grens tussen Nederland en Duitsland. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het EK voetbal, dat dit jaar in Duitsland gehouden wordt.

Normaal zijn er bijna geen grenscontroles meer tussen Nederland en Duitsland. Om te voorkomen dat er illegale mensen of spullen Duitsland in komen tijdens het EK voetbal, zijn er tijdens het EK wel weer grenscontroles ingevoerd.

De extra grenscontroles maken deel uit van de extra veiligheidsmaatregelen die Duitsland heeft genomen tijdens EURO 2024.

Lange files Duitse grens EK 2024

Lange files aan grens met Duitsland door EK 2024

Aan de grens met Duitsland worden veel Nederlandse auto’s gecontroleerd die de grens met Duitsland willen oversteken. Vandaag en morgen reizen veel Oranje fans af naar Hamburg waar het Nederlands Elftal morgen zijn eerste EK-wedstrijd tegen Polen speelt.

Al deze supporters en de extra grenscontroles zorgen voor lange files aan de grens. Met name de grensovergangen bij Venlo, Nijmegen en Roermond zijn extra druk.

Er worden ongeveer 30.000 tot 50.000 voetbalfans verwacht in Hamburg. Het is dan ook niet zo vreemd dat er tijdens het EK 2024 lange files aan de Duitse grens ontstaan.

Files grens Duitsland

Op een aantal wegen richting Duitsland staan lange files door de grenscontroles bij Duitsland. Zo zijn de A12 vanaf Arnhem en de A67 vanaf Venlo extra druk. Daar stonden vrijdagochtend al lange files.

Ook op de N280 vanaf Roermond was het zeer druk. Ook die weg wordt veel gebruikt om de grens met Duitsland over te steken.

Rijkswaterstaat waarschuwde eerder al voor extra drukte in de grensstreek met Duitsland.

Extra grenscontroles Duitsland

De extra grenscontroles tijdens EURO 2024 zijn erop gericht om ervoor te komen dat er geen verkeerde mensen of spullen Duitsland binnenkomen tijdens het EK. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (illegaal) vuurwerk of mensen met een stadionverbod.

Ook Nederland helpt bij controleren grens Duitsland

Om de grenscontroles zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt de Duitse politie geholpen door de Nederlandse collega’s.

Niet alleen de grens met Nederland wordt overigens extra bewaakt. Ook aan de grenzen met andere buurlanden wordt extra gecontroleerd.

Polen – Nederland

Morgen om 15:00 uur speelt Nederland tegen Polen in de eerste EK wedstrijd van Oranje. De wedstrijd wordt gespeeld in het Volksparkstadion in Hamburg.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *