Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Laatste WK Christiano Ronaldo

Laatste WK Christiano Ronaldo

Laatste WK Christiano Ronaldo? Is het WK 2022 in Qatar het laatste WK van Ronaldo? Ronaldo is tijdens het WK in Qatar 37 jaar oud. Ronaldo wordt gezien als één van de allerbeste voetballers allertijden. Op het volgende WK (2026 in Canada, VS en Mexico) is Ronaldo 41 jaar. Het is dus maar de vraag of Ronaldo op het volgende WK actief is.

Laatste WK Ronaldo

Laatste WK Christiano Ronaldo

Als dit het laatste WK van Christiano Ronaldo is, gaan we een grootheid in het voetbal missen. Het laatste WK van CR7, zoals Ronaldo ook genoemd wordt, kan maar zo eens het WK 2022 in Qatar zijn. Op het volgende WK is Ronaldo 41 jaar, wat wel wat oud is voor een profvoetballer.

Is het WK 2022 het laatste WK van Christiano Ronaldo?

Ronaldo heeft gezegd dat hij stopt als hij het WK wint met Portugal. Over wat hij doet als Portugal niet wint is nog niet bekend. Ronaldo heeft namelijk nog niet gezegd dat hij gaat stoppen als international. Wel heeft hij gezegd dat hij stopt als Portugal het WK wint. Dat zou natuurlijk de kers op de taart zijn voor de international van Portugal.

Stopt Ronaldo na dit WK?

Over of Ronaldo stopt na het WK 2022 is nog even afwachten. Hij zei daar zelf onder andere over:

  • “Ik stop als ik het WK win met Portugal”.
  • “Ik hoop nog een paar jaar deel uit te maken van de Portugese voetbalbond”.
  • “Ik voel me nog steeds gemotiveerd, mijn ambities zijn hoog. Mijn pad in het nationale elftal is nog niet voorbij. We hebben veel jonge spelers met kwaliteit”.
  • “Ik zal op het WK zijn en ik wil op het EK 2024 zijn”.
  • “Ik ben degene die over mijn toekomst zal beslissen, niemand anders. Als ik meer wedstrijden wil spelen, doe ik dat. Als ik er geen zin in heb, doe ik dat niet. Ik ben degene die de leiding heeft, punt uit.”

Christiano Ronaldo EK 2024

Dat Ronaldo op het EK 2024 in actie zal komen lijkt dus zeker. Het EK 2024 wordt gehouden in Duitsland. Het EK 2024 kan dus maar zo het laatste grote toernooi van CR7 worden.

Christiano Ronaldo bondscoach

Ronaldo heeft dus gezegd dat hij “nog jaren deel uit wil maken van de Portugese voetbalbond”. Of hij daarmee hint op een baan als bondscoach van Portugal is niet helemaal duidelijk. Maar het lijkt wel of Ronaldo een baan als bondscoach van Portugal wil hebben. Hij wil namelijk graag jonge spelers met kwaliteit begeleiden.

Over CR7

Ronaldo won al vijf keer de Ballon D’Or, is topscorer allertijden in alle internationale wedstrijden en is de enige speler ter wereld die meer dan 800 doelpunten maakten in zijn carrière. Tot het WK 2022 in Qatar scoorde Ronaldo zeven keer op een eindronde van een WK.

Het laatste WK van Ronaldo

Als dit het laatste grote toernooi van Ronaldo is, dan is dit voor ons de laatste kans om CR7 in actie te zien. Reden te meer om naar het WK 2022 op tv te kijken. Portugal zit in Poule H samen met Zuid-Korea, Brazilië en Uruguay. Het is een lastige poule om doorheen te komen. Poule H wordt ook wel de poule des doods genoemd.

Meest gestelde vragen

Is dit het laatste WK van Messi en Ronaldo?

Messi heeft al aangegeven dat het WK 2022 zijn laatste WK zal zijn. Of het ook het laatste WK van Ronaldo is, is nog onduidelijk.

Heeft Christiano Ronaldo weleens een WK gewonnen?

Nee, Ronaldo heeft nog nooit een WK gewonnen. Wel werd hij met Portugal één keer Europees Kampioen (2016).

Heeft Ronaldo een EK gewonnen?

Ja, Ronaldo won met Portugal in 2016 het EK. Hij werd nog nooit wereldkampioen.

Hoeveel WK’s heeft Ronaldo gespeeld?

Ronaldo heeft vijf WK’s gespeeld. Ronaldo speelde zijn eerste WK in 2006. Vervolgens was hij ook in 2010, 2014, 2018 en 2022 van de partij.

Hoe oud is Christiano Ronaldo op het WK 2022?

Ronaldo is 37 jaar tijdens het WK 2022 in Qatar.

Is dit het laatste WK van Ronaldo?

Of dit het laatste WK van Ronaldo (als speler) is, is nog niet duidelijk. Hij heeft zelf aangegeven nog niet te willen stoppen.

Doet Ronaldo mee aan het WK 2022 in Qatar?

Ja, Ronaldo doet met Portugal mee aan het WK 2022 in Qatar. Portugal zit in Poule H op het WK 2022.

Wordt Christiano Ronaldo bondscoach?

Christiano Ronaldo heeft aangegeven dat hij “nog jaren aan de Portugese voetbalbond verbonden wil zijn”. Of Ronaldo hiermee hint op de positie als bondscoach van Portugal zal de tijd moeten leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *