Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Hier traint het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024

Hier traint het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024

  • door

Eerder maakten we al bekend waar het Nederlands Elftal overnacht tijdens het EK 2024. Inmiddels weten we ook waar Oranje zal gaan trainen tijdens EURO 2024. Het trainingscomplex van het Nederlands Elftal ligt namelijk pal naast het luxe Rich-Carlton hotel waar Oranje slaapt tijdens het EK.

Het Nederlands Elftal gaat trainen in het “AOK Stadion” in Wolfsburg. Dit is de trainingsfaciliteit van de Bundesliga club VfL Wolfsburg. Het maakt deel uit van het echte stadion van Wolfsburg, de Volkswagen Arena.

Het is overigens zeker geen klein stadion. Het biedt plaats aan 5.200 bezoekers en is daarmee groter dan bijvoorbeeld de stadions van Excelsior en Almere City. Er zijn 1.700 zitplaatsen en 3.500 staanplaatsen.

Afbeelding van het trainingsveld en de trainingslocatie bij stadion van Wolfsburg waar het Nederlands Elftal gaat trainen tijdens het EK 2024.

Over de trainingslocatie van Oranje tijdens het EK

De trainingslocatie waar Oranje gebruik van maakt tijdens EURO 2024 is splinternieuw. Het is pas in 2015 geopend en daardoor van alle moderne technologieën voorzien.

Ook de spelers kunnen zich lekker laten verwennen in de buurt van het trainingscomplex. Er is een massagekamer en er zijn meerdere douches.

In het trainingscomplex is ook een nieuw trainingsgebouw met hypermoderne faciliteiten. Het gebouw telt drie verdiepingen. Tenslotte is er ook een kapelletje bij het AOK stadion.

Hier traint het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024 (kaart)

Hieronder vind je een kaart van de trainingslocatie en het hotel van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024. Hier traint het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024:

Het AOK stadion in Wolfsburg

Het AOK stadion staat bekend om zijn perfecte grasmat. Het is dan ook niet voor niets dat de Duitse nationale ploeg ook regelmatig gebruik maakt van deze trainingslocatie.

Daarnaast zijn is er een perstribune voor 12 mensen, vier commentator plekken en 21 mindervaliden plaatsen. Er is ook nog een heus uitvak voor 998 bezoekers.

Nu denk je misschien, maar daar heb ik nog nooit van gehoord? Nou dat kan best kloppen. Het stadion is namelijk de trainingslocatie van VfL Wolfsburg. Je kunt het vergelijken met de Herdgang van PSV of de Toekomst bij Ajax.

Oranje kan besloten trainen

Goed nieuws voor Ronald Koeman, maar minder goed voor de Nederlandse fans: het stadion kan uitstekend gebruikt worden voor trainingen achter gesloten deuren. Dit betekent dat er geen pers of andere media bij de trainingen van Oranje aanwezig kan zijn.

Ondanks dat zijn er vaak wel een aantal momenten waarop de pers wel bij trainingen aanwezig mag zijn. Er worden tijdens het EK vaak een aantal persmomenten bij trainingen vastgelegd.

Toch wordt er tijdens open trainingen maar weinig prijsgegeven. De bondscoach kiest juist voor besloten trainingen om de tegenstanders niet wijzer te maken rondom de tactiek van het elftal.

AOK stadion bezoeken

Benieuwd om het stadion te bezoeken? Er worden ook rondleidingen gegeven. Bovendien vind je er de “VfL-Fußballwelt”, waarin je een unieke voetbalbeleving kunt meemaken. Zo kun je voetbalcommentator spelen, een persconferentie meemaken en natuurlijk zelf voetballen. Bekijk meer informatie over het AOK stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *