Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Finale Olympisch voetbaltoernooi voor mannen

Finale Olympisch voetbaltoernooi voor mannen

Finale Olympisch voetbaltoernooi voor mannen: Vanmiddag om 13:30 uur is de finale van het Olympisch mannen voetbaltoernooi. De wedstrijd gaat tussen Brazilië en Spanje. Het toernooi bestaat bij de mannen alleen uit spelers onder de 24 jaar. Daarnaast mogen de teams 3 dispensatiespelers meenemen.

Finale olympisch voetbaltoernooi

Finale Olympisch voetbaltoernooi voor mannen

De finale van het Olympisch voetbaltoernooi belooft een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd gaat tussen twee voetballanden met een groot aanzien. Brazilië won in de halve finale na penalty’s van Mexico. Spanje won van het thuisland Japan (1-0).


Over de wedstrijd:
Brazilië – Spanje
Zaterdag 7 augustus 2021
13.30 uur (Nederlandse tijd)
Nissan stadion (Yokohama Stadion)

Bovendien heeft de finale een Nederlands tintje. Anthony van Ajax komt voor Brazilië in actie.

Spanje finale Olympische Spelen Tokio 2021

De Spanjaarden hebben ook een goede staat van dienst op het Olympisch voetbaltoernooi. De Spanjaarden pakten al drie keer eerder een Olympische medaille, 1x goud en 2x zilver. De bekendste man bij het Spaans Olympisch elftal is Pedri, van FC Barcelona. Ook Marco Asensio (Real Madrid) is geen onbekende.

Brazilië finale Olympische Spelen Tokio 2021

De Brazilianen zijn geen onbekende op het Olympisch voetbaltoernooi. Het land wist tot nu toe het meeste aantal medailles binnen te slepen. Brazilië won al acht keer een medaille op de Olympische Spelen.

  • 1x goud
  • 5x zilver
  • 2x brons

De Brazilianen zullen er dus op gebrand zijn om een gouden plak binnen te slepen. Ze willen niet opnieuw tweede worden in het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen. Op de laatste twee Olympische Spelen (2012 en 2016) eindigde Brazilië steevast als tweede. De bekendste speler van de Olympische selectie van Brazilië is Dani Alves. De voetbalveteraan hoopt op een gouden plak om zijn carrière mee af te sluiten.

De finale in het vrouwentoernooi is al gespeeld. Daar won Canada na strafschoppen van Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *