Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Canada wint Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen

Canada wint Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen

Canada wint Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen: Na een zinderende finale heeft Canada voor het eerst in de geschiedenis van het land het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen gewonnen. Na 90 minuten stond het 1-1 gelijk. In de verlenging werd niet gescoord. Daardoor ging de wedstrijd naar penalty’s. Hierin trok Canada aan het langste eind waardoor de ploeg goud heeft gewonnen op de Olympische Spelen.

Canada wint Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen

Canada wint Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen

Na de afgelopen twee Olympische Spelen (2012 en 2016) steevast op een derde plek te zijn geëindigd heeft Canada het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen gewonnen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Canadese vrouwenvoetbal dat ze de Olympische titel hebben gewonnen.Het mannenteam van Canada wist al wel het Olympisch voetbaltoernooi te winnen. In 1904, op de tweede Olympische Spelen, pakten zij het goud.

Zweden zilveren medaille (tweede plek) Olympische Spelen

De Zweden waren de ongelukkige ploeg van de finale. Na penalty’s moesten ze genoegen nemen met het zilver. Op de vorige Olympische Spelen in 2016 eindigde het Zweedse vrouwenteam ook al als tweede.

Verenigde Staten brons (derde pek) Olympische Spelen

De Verenigde Staten zijn derde gewonnen op het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen. In de wedstrijd om de derde en vierde plek versloegen ze Australië met 3-4. De VS stelde zwaar teleur dit toernooi. Als grote favoriet was het spel zeer matig. De Verenigde Staten wist al vier keer Olympisch Kampioen te worden.

Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld in de kwartfinale

Voor de Oranje Leeuwinnen eindigde het toernooi in de kwartfinale. De Leeuwinnen verloren van de Verenigde Staten. Ondanks dat de Oranje Leeuwinnen de betere ploeg waren, verloren ze na penalty’s.

Finale mannenvoetbal Olympische Spelen

De finale in het mannenvoetbal is morgenmiddag om 13.30 uur. Daarin nemen Spanje en Brazilië het tegen elkaar op.

Brazilië – Spanje
zaterdag 7 augustus
13.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *