Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Deelnemers EK 2024 » België | EK 2024 | Alles over de Rode Duivels op EURO 2024

België | EK 2024 | Alles over de Rode Duivels op EURO 2024

België heeft zich gekwalificeerd voor het EK 2024. België zit tijdens het EK 2024 in groep E.

In dit artikel lees je alles over België op het EK 2024. Je vindt hier onder andere:

Voetballer van België in het shirt van het Belgische nationale elftal voor het EK 2024

België EK 2024

België zit tijdens het EK 2024 in groep E. Daarin neemt België het op tegen Oekraïne, Roemenië en Slowakije. Onder leiding van bondscoach Domenico Tedesco uit Italië doen de Belgen voor de zevende keer mee aan het Europees Kampioenschap voetbal. Tot nu toe was de beste prestatie de tweede plaats.

België is, na het Nederlands Elftal, vaak het tweede land dat op de voet gevolgd wordt door Nederlandse voetbalfans. Met name wanneer het wat slechter gaat met Oranje, zijn we ineens allemaal massaal fan van de Rode Duivels. Ook in België worden de prestaties van de Rode Duivels op de voet gevolgd. Niet gek natuurlijk, er zijn in België duizenden voetbalclubs. Ook op straat wordt in België veel gevoetbald. De wedstrijden van de Rode Duivels worden massaal op grote schermen door heel België uitgezonden. Er bestaat zelfs een woord voor: Duivelsgekte (vergelijkbaar met Oranjegekte in Nederland).

Extra informatie België

België doet voor de zevende mee aan een EK voetbal. De beste prestatie ooit op een EK was de tweede plaats. België staat op dit moment op de 3e plek van de FIFA Ranking.

 • Land: België.
 • Bondscoach: Domenico Tedesco (Italië).
 • Bijnaam: Rode Duivels (Rode Duivels).
 • Stand op FIFA World Ranking: 3e plek.
 • FIFA afkorting België: BEL.
 • Poule tijdens EK: poule E.
 • Tegenstanders groepsfase EK: Oekraïne, Roemenië en Slowakije.
 • Beste prestatie op een EK ooit van België: de tweede plaats.
 • Naam van de voetbalbond van België: KBVB.
 • Naam van de competitie in België: Pro League.

WIST JE DAT: België in 2015 op de eerste plek in de FIFA Ranking voor mannen stonden? Voor de Rode Duivels was dit een prachtige mijlpaal.

Poule België EK 2024

Tijdens het EK 2024 in Duitsland zit België in poule E. De tegenstanders van België zijn Oekraïne, Roemenië en Slowakije. Hieronder zie je de stand in de groep van België.

Poule EWGWGVDVDTP
Poule België EK 2024 België0000000
Poule Slowakije EK 2024 Slowakije0000000
Poule Roemenië EK 2024 Roemenië0000000
Oekraïne EK 2024 Poule E Oekraïne0000000

Speelschema België EK 2024

België neemt het op tegen Oekraïne, Roemenië en Slowakije vin de poulefase van het EK 2024. We hebben hieronder de wedstrijden uit poule E voor jou op een rijtje gezet. Zo zie je meteen wanneer de Rode Duivels op het EK in spelen en wanneer de andere wedstrijden uit poule E gespeeld worden.

DatumTijdWedstrijdSpeelstadStadion
17 juni 202415:00 uurRoemenië – OekraïneMünchenAllianz Arena
17 juni 202418:00 uurBelgië – SlowakijeFrankfurtDeutsche Bank Park
21 juni 202415:00 uurSlowakije – OekraïneDüsseldorfMerkur Spiel-Arena
22 juni 202421:00 uurBelgië – RoemeniëKeulenRheinEnergieStadion
26 juni 202418:00 uurSlowakijke – RoemeniëFrankfurtDeutsche Bank Park
26 juni 202418:00 uurOekraïne – BelgiëStuttgartMHPArena
Speelschema België op het EK 2024 in Duitsland

Prestaties België op EK’s en WK’s

In het verleden heeft België laten zien zich steeds verder te ontwikkelen als voetballand. Steeds vaker komen er grote spelers uit België en dit werpt ook zijn vruchten af op de nationale ploeg. Op de laatste drie WK’s en de laatste twee EK’s was België van de partij. Op de laatste EK’s werd België bovendien nooit voor de kwartfinale uitgeschakeld. Het WK 2022 in Qatar was daarentegen één grote teleurstelling voor de Belgen. Al in de poulefase lag België uit het toernooi, iets wat niemand aan had zien komen.

Recente vorm België in aanloop naar EURO 2024

De Belgen waren in de EK kwalificatie heer en meester. België werd ongeslagen eerste in groep F. Slechts twee keer werd er gelijkgespeeld; tegen Zweden (na staken) en Oostenrijk. Verder liet het Belgische nationale elftal zien makkelijk te kunnen scoren. In acht wedstrijden scoorden de Rode Duivels maar liefst 22 doelpunten. Ook kreeg België maar vier doelpunten tegen. Het lijkt dus wel op orde bij onze zuiderburen.

Doelstelling België voor het EK 2024

De doelstelling van België is: de halve finale bereiken.

De doelstelling van België is om de halve finale van het EK 2024 in Duitsland te bereiken. Op de laatste twee EK’s strandde België in de kwartfinale en dus is het nu wel eens tijd om in ieder geval een ronde verder te komen. De Rode Duivels beschikken ook op EURO 2024 weer over een sterk elftal en de verwachtingen in België zijn dan ook hoog.

De Belgen zullen er alles aan doen om tijdens het EK in Duitsland de doelstelling te bereiken.

Bijnaam Belgisch voetbalelftal

De officiële bijnaam van België is “In het verleden heeft België laten zien zich steeds verder te ontwikkelen als voetballand. Steeds vaker komen er grote spelers uit België en dit werpt ook zijn vruchten af op de nationale ploeg. Op de laatste drie WK’s en de laatste twee EK’s was België van de partij. Op de laatste EK’s werd België bovendien nooit voor de kwartfinale uitgeschakeld. Het WK 2022 in Qatar was daarentegen één grote teleurstelling voor de Belgen. Al in de poulefase lag België uit het toernooi, iets wat niemand aan had zien komen.”. Het Belgisch voetbalelftal wordt door fans en in de media ook wel Rode Duivels genoemd.

De naam van de Rode Duivels is ontstaan toen in 1906 een redacteur de term “Rode Duivels” gebruikte. Rood verwijst naar de kleur van het Belgische shirt en het woord duivels komt voort uit het feit dat België toen heel agressief voetbalde.

Shirt België | EK 2024

Het Belgische nationale elftal speelt zijn thuiswedstrijden in eenrood shirt en uitwedstrijden in een lichtblauw shirt. De shirtsponsor van België is Adidas. Het officiële wedstrijdshirt van België is dus van Adidas.

Als je het Belgisch voetbalelftal dus als eerste ziet staan in speelschema van het EK 2024, dan spelen ze in het lichtblauw. Staan de Belgen als uitspelende ploeg op het wedstrijdformulier, dan speelt België in het lichtblauw.

Feiten en weetjes over België op het EK 2024

 1. Normaal speelt België zijn wedstrijden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.
 2. Het thuishirt van de Belgen is rood. Als hetBelgische nationale elftal uit speelt dan spelen ze in het lichtblauw.
 3. De FIFA afkorting van België is BEL. Als België speelt zie je op het scorebord en bovenin je tv-scherm dus BEL staan.
 4. De meeste gespeelde interlands voor het Belgisch voetbalelftal staat op naam van Jan Vertonghen (154).
 5. De topscorer allertijden van België is Romelo Lukaku (83).
 6. De beste prestatie ooit van België op een EK-voetbal is de tweede plaats.
 7. De nationale voetbalbond van België is KBVB. Dit is hetzelfde als de KNVB in Nederland, maar dan in België.
 8. De eigen competitie van België is de “Pro League”. De meest bekende clubs van België zijn RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik..
 9. De bondscoach van het Belgische nationale elftal is Domenico Tedesco. Hij komt uit Italië.
 10. Het Belgisch voetbalelftal wist zich als winnaar van groep F als twaalfde land te kwalificeren voor het EK in Duitsland.

Over het EK in Duitsland

Het EK in Duitsland wordt gehouden van 14 juni 2024 t/m 14 juli 2024. Op 14 juli is de EK-finale. In totaal doen er 24 landen mee aan het EK 2024. Er zijn zes poules met ieder vier landen. Het toernooi begint met de poulefase. Vervolgens gaan er zestien landen door naar de achtste finales van het EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *