Ga naar de inhoud
Home ยป Nieuws ยป EK 2024 shirt Nederlands Elftal bekend

EK 2024 shirt Nederlands Elftal bekend

  • door

Het EK-shirt van het Nederlands Elftal voor het komende EK 2024 in Duitsland is bekendgemaakt. Het Nike-shirt van het Nederlands Elftal is gepresenteerd in een video waarin Frenkie de Jong en bondscoach Ronald Koeman het nieuwe shirt voor EURO 2024 presenteren.

Het EK 2024 in Duitsland begint op 14 juni 2024. Op 16 juni 2024 speelt het Nederlands Elftal zijn eerste EK wedstrijd. Dan is Oranje dus in het nieuwe shirt te bewonderen.

Bestel het Nederlands Elftal shirt voor het EK 2024

Nederlands Elftal shirt EK 2024 Duitsland
Bron: Nike.com

Thuisshirt EK 2024 Nederlands Elftal

Het thuisshirt dat oranje gaat dragen op het EK 2024 in Duitsland is helemaal oranje met blauwe accenten. Dit zijn al vaker de kleuren geweest van het shirt van Oranje. De mouwen, de boord en de zijkant zijn blauw. Daarnaast is de achterkant van de mouwen een witte streep te zien. De rest van het shirt is volledig oranje. Op de borst zijn het logo van de KNVB en het logo van Nike zichtbaar.

Thuisshirt oranje EK 2024

Aan de binnenkant van het shirt is een Oranje kroon te zien. Nike zelf omschrijft dit als een ultra modern kroontje. Bovendien beschikt het shirt over de nieuwste technologie. Daardoor is het extra sterk maar tegelijkertijd ook flexibel. Bovendien kan de huid goed ademen door de Dri-FIT technologie van Nike.

Uitshirt EK 2024 Nederlands Elftal

Het uitshirt waarin het Nederlands Elftal speelt op het EK 2024 is blauw. Het is, net als bij het thuisshirt, niet voor het eerst dat Oranje in het blauw speelt op het EK voetbal. Het shirt is voornamelijk donkerblauw met een paar lichtblauwe vlakken. Daarnaast zijn er een soort oranje strepen op het shirt te zien. Dit deed ons een beetje denken aan oranje verfstrepen.

Nederlands Elftal uitshirt tweede shirt EK 2024
Bron: Nike.com

De boord van het shirt is oranje. Ook de mouwen van het uitshirt hebben een oranje rand. Net als bij het thuisshirt staan het KNVB-logo en het Nike-logo op de borst van het shirt.

Motief Nederlands Elftal shirt EK 2024

Het shirt waarin het Nederlands Elftal gaat spelen op het EK 2024 in Duitsland heeft een motiefje. Dit is een subtiele verwijzing naar het goudvissenshirt waarin Oranje in 1988 speelde toen ze EK wonnen. Saillant detail: ook toen werd het EK-voetbal in Duitsland gehouden.

Ook tijdens het EK van 1988 had het shirt van Oranje een motief. Destijds leek het Nederlands Elftal shirt een goudvissenmotief te hebben. Daarom wordt het shirt van 1988 ook wel het goudvissenshirt genoemd. Het goudvissenshirt was ook het shirt dat Marco van Basten droeg toen hij zijn iconische volley scoorde.

In het shirt dat Oranje gaat gebruiken op het EK 2024 in Duitsland zit ook een prachtig motief. Hoewel het motief anders is dan in 1988, kan dit ook maar zo eens een iconisch shirt worden. Het motief lijkt een beetje op een soort hele fijne gebreide strepen. Ook in de details zit hetzelfde motief. Zo lijken bijvoorbeeld de randen van het KNVB-logo gebreid.

Video EK 2024 shirt Nederlands Elftal

Het shirt van het Nederlands Elftal is gepresenteerd is een schitterende video met Ronald Koeman en Frenkie de Jong. Ronald Koeman is nu de bondscoach van het Nederlands Elftal, maar maakte ook deel uit van het Nederlands Elftal dat in 1988 Europees Kampioen werd, in Duitsland. Hier wordt in de video op een prachtige manier gebruik van gemaakt. Het is een mix van beelden van nu en van 1988.

Feiten en weetjes

Enkele interessante weetjes en technische details van het EK shirt van het Nederlands Elftal voor EURO 2024:

  • Het shirt heeft de Dri-FIT ADV technologie. Dit betekent dat het shirt goed lucht en dat je huid goed kan ademen als je het shirt aanhebt. Het is dus een perfect shirt voor de voetballer.
  • Het shirt is speciaal ontworpen en gebreid waardoor het extra sterk is, maar toch ook heel erg meegeeft.
  • In de binnenkant van de kraag van het Nederlands Elftal shirt staat vaak een tekst of symbool. Nu is er gekozen voor een kroon. Dit ziet er uit als een soort punten of gebergte. De kroon is natuurlijk รฉรฉn van de nationale symbolen van Nederland en moet Oranje inspireren om het EK 2024 te winnen.
  • De officiรซle kleuren van het EK-shirt zijn Blue Void, Safety Orange, Copa en wit.
  • De pasvorm van het EK shirt van Oranje is ruimer en traditioneel.
  • Het shirt wordt gemaakt van gerecycled polyester. Vaak is dit gemaakt van gerecyclede flessen.
  • Het thuisshirt heet officieel Nederland 2024 Stadium Thuis.
  • De naam van het uitshirt is officieel Nederland 2024 Match uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *