Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Speelschema halve finale EURO 2020 (EK 2021)

Speelschema halve finale EURO 2020 (EK 2021)

Speelschema halve finale EURO 2020 (EK 2021) bekijken? Wij hebben voor jou alle wedstrijden van de halve finale van het EK van 2021 voor jou op een rijtje gezet. We houden je op de hoogte van elk land dat zich plaatst voor de halve finale van EURO 2020. Vanaf de halve finale worden alle wedstrijden in Londen afgewerkt. Ook de finale van het EK 2021 wordt in Londen gespeeld. Bovendien geven we wat achtergrondinformatie over de halve finale wedstrijden van EURO 2020. Zo krijg je een beter beeld van de wedstrijden die op het programma staan. De wedstrijden van de halve finales van EURO 2020 worden gespeeld op:

Speelschema halve finale EURO 2020 (EK 2021)

Speelschema halve finale EURO 2020

Het speelschema van de halve finales van EURO 2020 bestaat uit twee wedstrijden die allebei in Wembley Stadium in Londen worden gespeeld. Het complete speelschema van de halve finale wedstrijden tijdens het EK in 2021 vind je hieronder:

[wptb id=441]

Italië – Spanje halve finale EURO 2020 (EK 2021)

 • Italië – Spanje
 • dinsdag 6 juli 2021
 • 21:00 uur
 • Wembley Stadium, Londen, Engeland
 • Scheidsrechter: Felix Brych

De eerste halve finalewedstrijd op EURO 2020 (EK 2021) gaat tussen Italië en Spanje. De twee grootmachten op voetbalgebied nemen het in Londen tegen elkaar op. De wedstrijd is op dinsdag 6 juli om 21:00 uur. De wedstrijd tussen Italië en Spanje is er bovendien één tussen twee grootmachten op voetbalgebied. Het belooft dus een waar voetbalspektakel te worden met voetbal van heel hoog niveau. Beide landen zijn kanshebbers voor de Europese titel. Daarnaast hebben zowel Italië als Spanje veel scorend vermogen. Het kan dus maar zo eens een doelpuntrijke wedstrijd worden.

Italië halve finale EURO 2020

De Italianen wisten al vier keer Wereldkampioen te worden, ook wonnen ze één keer eerder het Europees Kampioenschap voetbal. In de kwartfinale wist Italië op knappe wijze te winnen van een andere titelfavoriet, België. De Italianen zijn bijna elk toernooi één van de kanshebbers op de titel. Ook dit jaar zijn ze weer een grote titelfavoriet. Door de grote namen in het elftal maar ook door het vertoonde spel zitten ze goed in het toernooi. De Italianen weten ook makkelijk te scoren. In vijf wedstrijden wisten ze al 11 keer te scoren.

Spanje halve finale EURO 2020

Spanje wist één keer Wereldkampioen te worden en zelfs al drie keer Europees Kampioen. Dit jaar hebben de Spanjaarden het echter zwaar. Tegen Zweden, Kroatië én Zwitserland stond het na 90 minuten gelijk. Wat wel opvalt is dat de Spanjaarden geen moeite hebben met scoren. In vijf wedstrijden wisten de Spanjaarden al 12 keer het net te vinden. In de kwartfinale wonnen de Spanjaarden na penalty’s van Zwitserland.

Onze voorspelling van Italië – Spanje: 2 – 2

Engeland – Denemarken EURO 2020 (EK 2021)

 • Engeland – Denemarken
 • woensdag 7 juli 2021
 • 21:00 uur
 • Wembley Stadium, Londen, Engeland
 • Scheidsrechter: Danny Makkelie

De tweede halve finale op EURO 2020 (EK 2021) gaat tussen Engeland – Denemarken. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 7 juli 2021 in het Londense Wembley Stadium. De aftrap van Engeland – Denemarken is om 21:00 uur. De Engelsen spelen op “hun eigen” Wembley, het is dus een thuiswedstrijd voor de Engelsen. Engeland – Denemarken in de halve finale van EURO 2020 wordt vooral een wedstrijd tussen de super gemotiveerde Denen en het scorend vermogen van de Engelsen. Op papier lijken de Engelsen misschien sterker, maar ze hebben ook al laten zien dat ze toch wel kwetsbaar kunnen zijn. De Engelsen hadden begin dit toernooi moeite met scoren, maar in de laatste wedstrijd wisten ze maar liefst vier keer het net te vinden.

Engeland halve finale EURO 2020

Engeland staat in de halve finale van EURO 2020. Dit maakt een hoop los in Engeland. Ze spelen thuis in hun eigen Wembley stadion en verliezen daar zelden. De Engelsen hebben het vaak over “Football is coming home”. Een term die vaak uitgesproken wordt door Engelse supporters. Voetbal is namelijk bedacht in Engeland. Nu de Engelsen zich op een groot toernooi voor de halve finale hebben geplaatst zeggen veel Engelsen dus dat het voetbal “thuiskomt”. Engeland wist in de kwartfinale eenvoudig te winnen van Oekraïne (0 – 4). Daarmee staan ze nu in de halve finale. De Engelsen zullen ook zeer gemotiveerd zijn, de finale is namelijk ook in het Wembley Stadion. Tot zover wisten de Engelsen nog niet zo makkelijk het net te vinden, maar in de laatste wedstrijd leek Harry Kane ontketend. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Denemarken halve finale EURO 2020

Allereerst wist Denemarken zich voor deze halve finale te plaatsen. In de kwartfinale van EURO 2020 wisten ze op knappe wijze Tsjechië te verslaan. Echter, de wedstrijd was niet van een bijzonder hoog niveau. Om het op te nemen tegen Engeland zullen de Denen dus wel een tandje bij moeten zetten. Wat opvalt is dat Denemarken makkelijk scoort. Ze wisten tot nu toe al 12 keer te scoren dit Europees Kampioenschap. Ten slotte lijken de Denen een extra motivatie te hebben gekregen, na de dramatische gebeurtenis met Christian Eriksen eerder dit toernooi. Zullen de Denen in staat zijn om als eerbetoon dit EK weten te winnen?

Speelsteden halve finale EURO 2020 (EK 2021)

Vanaf de halve finale op EURO 2020 worden alle wedstrijden gespeeld in het Wembley Stadion in Londen. Ook de finale van EURO 2020 wordt dus in het Wembley Stadion gespeeld.

Over Wembley Stadium in speelstad Londen EURO 2020:

 • Capaciteit: 90.000
 • Adres: London, Wembley HA9 0WS, Verenigd Koninkrijk
 • Geopend: 1923
 • Kosten: €1.100.000.000
 • Eigenaar: Britse Voetbalbond (FA)
 • Afmetingen veld: 105 x 69 meter
  Meer over Wembley Stadium
Londen EK 2021