Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eerste zwemmedaille voor Nederland op de Olympische Spelen Tokio 2021

Eerste zwemmedaille voor Nederland op de Olympische Spelen Tokio 2021

De eerste zwemmedaille voor Nederland op de Olympische Spelen in Tokio 2021 is een feit. Vannacht heeft de Nederlander Arno Kamminga namens Team NL de zilveren medaille in de wacht gesleept. Hiermee staat het totaal aantal Nederlandse medailles nu op drie (3x zilver).

Zwemmedaille Team NL

Eerste zwemmedaille voor Nederland op de Olympische Spelen

De derde Olympische medaille voor Nederland komt van de zwemmer Arno Kamminga. Hij wist met een knappe prestatie zilver te winnen op de 100 meter schoolslag. Sinds de Olympische medaille van Pieter van den Hoogenband op de Olympische Spelen van 2004 was het geen enkele Nederlander gelukt om een medaille te winnen op de langebaan. Dit maakt de prestatie van Kamminga des te knapper.

Medaillespiegel Team NL

Door de zilveren plak van Arno Kamminga komt het totaal aantal medailles van Team NL nu op drie. Nadat eerder het gemende team handboogschutters en Annemiek van Vleuten al zilver wisten te winnen in Tokio 2021 voegt Kamminga zich nu bij de lijst met zilveren medailles. Bekijk de complete medaillespiegel van Team NL.

Nog meer kansen op medailles voor Team NL

Team NL maakt vandaag nog meer kans op medailles. Zo komt Mathieu van der Poel in actie op het onderdeel mountainbike. Hij geldt daar als favoriet. Benieuwd naar alle Team NL sporters die vannacht en van morgen in actie komen? Bekijk het Olympisch programma van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *