Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Drijvende hotels Qatar – WK 2022

Drijvende hotels Qatar – WK 2022

Drijvende hotels bij het WK 2022 in Qatar? Je kunt het je misschien haast niet voorstellen, maar in de rijke golfstaat is natuurlijk niets te gek. Daarom zullen er tijdens het WK voetbal in 2022 in Qatar drijvende hotels zijn. En het wordt natuurlijk niet slechts één hotel, ze willen maar liefst 16 drijvende hotels bouwen voor het WK 2022. Maar hoe zit dat dan precies? Eerder schreven we al over het hotel van het Nederlands elftal. Nu lees je in dit artikel alles over de drijvende hotels in Qatar.

Drijvende hotels Qatar

Drijvende hotels Qatar – WK 2022

Als je van plan bent om het WK 2022 in Qatar te bezoeken hebben we een interessante accommodatie voor je. Qatar heeft namelijk drijvende hotels op het water laten bouwen. De hotels zijn 72 meter lang en 16 meter breed en drijven op het water. Er zijn in totaal 16 van deze hotels op het water die samen 1616 kamers hebben. De hotels hebben 4 verdiepingen en beschikken over een restaurant en een loungebar. Alle 16 hotels zijn identiek. Wil je ook verblijven in één van de drijvende hotels in Qatar? Dan zul je toch echt tijdens het WK voetbal moeten gaan. De bedoeling is namelijk dat de hotels na het WK weer worden afgebroken.

Waar zijn de drijvende hotels in Qatar?

De drijvende hotels bevinden zich op “Qetaifan Island North” vlakbij Lusail City. Dit deel ligt op loopafstand van het Lusail International Stadium. Dit is het stadion waar ook de WK-finale van 2022 wordt gespeeld. Bovendien wordt de openingswedstrijd van het WK 2022 in het Lusail stadion gespeeld.

Hoe zien de drijvende hotels eruit?

De drijvende hotels zullen alle 16 hetzelfde zijn. Mocht je een paar biertjes op hebben dan wordt het wellicht wel even zoeken in welk van de drijvende hotels je verblijft. Ieder hotel heeft:

  • 101 kamers
  • Een restaurant
  • Een loungebar

Nieuwe hotels Qatar

Om het WK 2022 te kunnen organiseren heeft Qatar hotelkamers nodig. En ze hebben er bovendien héél veel nodig. Nadat bekend werd dat Qatar het WK 2022 zou gaan organiseren had het land ongeveer 27.000 hotelkamers en waren er 132 verschillende hotels in Qatar. Tijdens het WK in Qatar worden er ongeveer 160.000 bezoekers verwacht. Een snelle rekensom leert dat er dus lang niet genoeg hotelkamers in Qatar waren. Daarom heeft Qatar gezocht naar oplossingen om hotels te creëren. De hotels op het water zijn daar een goed voorbeeld van. De drijvende hotels zijn dus eigenlijk een druppel op de gloeiende plaat, maar het is natuurlijk wel een knap stukje architectuur.

Hotels op het water in Qatar

De drijvende hotels zijn overigens niet de enige hotels op het water in Qatar. Ook MSC Cruises heeft twee cruiseschepen ter beschikking gesteld die als hotel zullen gaan dienen tijdens het WK 2022. Deze 2 schepen samen hebben 4.000 kamers (of hutten) waar bezoekers van het WK kunnen overnachten.

Duurzame hotels Qatar

De hotels op het water zullen bovendien voldoen aan de strengste energienormen. Zo is ieder hotel afhankelijk van zonne-energie. Door het klimaat in Qatar (met slechts negen dagen met regen) is het land bij uitstek de plek om zonne-energie te gebruiken.

Over de drijvende hotels in Qatar

De hotels worden gebouwd door Qetaifan Projects en ADAMARES Construction. Zij hebben een deal gesloten voor de bouw van maar liefst 16 drijvende hotels in Qatar. Je kunt de hotels eigenlijk het beste vergelijken met cruiseschepen. Ook dit zijn een soort drijvende hotels. Het grote verschil is natuurlijk dat deze drijvende hotels niet kunnen varen. De hotels zijn overigens ontworpen door een Fins architectenbureau: Sigge Architects.

WK Qatar 2022 bezoeken

Wil jij het WK voetbal in 2022 in Qatar bijwonen? Dan moet je er dus vroeg bij zijn. Mede door de schaarste aan hotelkamers en de hoge prijzen is het lastig om een plek te vinden om te overnachten. Bovendien doen er nu 32 landen mee aan de groepsfase van het WK. Daardoor zijn er heel veel wedstrijden van verschillende landen. Daarom zullen er ook meer supporters van verschillende landen afreizen naar Qatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *