Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Weer nieuw medaillerecord: Meer dan 30 medailles Team NL

Weer nieuw medaillerecord: Meer dan 30 medailles Team NL

Dertig medailles voor Nederland in Tokio 2021: De gouden dag voor Team NL op de Olympische Spelen in Tokio 2021. Nederland heeft op de Olympische Spelen al dertig medailles binnen weten te slepen.

  • 9x goud
  • 10x zilver
  • 12x brons

Goud en zilver in het baanwielrennen, brons voor Sifan Hassan, een zilveren plak voor Nouchka Fontijn in het boksen en natuurlijk de gouden medaille voor de hockeysters is het een medaillerijke dag voor Team NL.

Medailles Nederland

Medailles Sydney 2000

Op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 wist Nederland maar liefst 25 medailles te winnen. Dat waren 12 gouden, 9 zilveren en 4 bronzen medailles. Dit is ook meteen het meeste aantal gouden medailles wat Team NL ooit gehaald heeft.

Medailles Nederland – Nieuw Record

Het oude medaillerecord van Nederland op de Olympische Spelen stond op 25. Dat record is door Nederland dus verpulverd. Met 31 Olympische medailles is dit nu al een historische Olympische Spelen voor team NL. Nu nog even wat meer gouden plakken winnen en dit is de beste Olympische Spelen van Nederland ooit.

Record gouden medailles Nederland Olympische Spelen

Het record van de meeste gouden medailles op de Olympische Spelen van Nederland is nog niet gebroken. Dat record is ook in Sydney 2000 neergezet, met 12 gouden medailles. Om dat record te evenaren moet Team NL dus nog 3 medailles halen.

Medaillespiegel Nederland nieuw record

Team NL doet het tot dusver extreem goed op de Olympische Spelen in Tokio 2021. De ene na de andere medaille wordt gewonnen. Na een stroeve start met wat gemiste medailles is Nederland nu “on fire”. Wil jij de successen van Team NL op de Olympische Spelen op de voet volgen? Wij hebben voor jou alles uitgezocht over de medailles die Team NL gehaald heeft in Tokio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *