Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Datum huldiging Feyenoord

Datum huldiging Feyenoord

Datum huldiging Feyenoord; Wanneer wordt Feyenoord gehuldigd als ze kampioen worden? Dat Feyenoord kampioen van de Eredivisie in het seizoen 2022/2023 gaat worden lijkt al wel zeker. Het is alleen nog de vraag wanneer de Rotterdammers kampioen gaan worden. In dit artikel lees je onder meer:

  • Wanneer Feyenoord kampioen wordt.
  • Wanneer de huldiging voor Feyenoord is.
  • Waar de huldiging plaatsvindt.
Datum huldiging Feyenoord

Datum huldiging Feyenoord

Wanneer wordt Feyenoord kampioen? Feyenoord is al zo goed als zeker kampioen. Op het moment van schrijven staat Feyenoord namelijk 8 punten voor op de nummer twee PSV. Er zijn nog maar drie wedstrijden te spelen. De stand in de Eredivisie ziet er als volgt uit:

#GespeeldPunten
1. Feyenoord3176
2. PSV3168
3. Ajax3163
Stand Eredivisie | Feyenoord kampioen

In totaal worden er 34 wedstrijden gespeeld.

Feyenoord 14 mei kampioen

Zoals het er nu naar uitziet wordt Feyenoord op 14 mei kampioen.Dan speelt Feyenoord in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles. De verwachting is dan natuurlijk dat Feyenoord in een uitverkocht stadion er een groot feest van gaat maken. De huldiging kan daar naar alle waarschijnlijkheid wél de dag na de kampioenswedstrijd van Feyenoord plaatsvinden. De datum van de huldiging van Feyenoord is dan op maandag 15 mei 2023. Feyenoord heeft het volledig in eigen hand. Bij winst tegen Go Ahead Eagles is Feyenoord kampioen van de Eredivisie.

15 mei huldiging Feyenoord

De meest logische datum op dit moment voor een kampioensfeest van Feyenoord is op maandag 15 mei 2023. Dat is de dag na de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord speelt op zondag 14 mei namelijk de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Die wedstrijd begint pas om 16:45 uur en is dus pas rond 18:45 uur afgelopen. Na afloop van het duel tegen Go Ahead Eagles zal er waarschijnlijk geen huldiging plaatsvinden op de Coolsingel.

Huldiging 2023 Coolsingel Feyenoord

Als Feyenoord kampioen wordt dan wordt de ploeg “gewoon” gehuldigd op de Coolsingel. De beroemde balkonscene van Feyenoord aan de Coolsingel zal dus bij een kampioenschap gewoon plaatsvinden. Bij het vorige kampioenschap van Feyenoord, in 2017, waren er ongeveer 150.000 supporters op de Coolsingel. De gemeente riep toen zelfs op dat het te vol was. Naast de Coolsingel was het toen ook op het Hofplein heel druk. De huldiging van Feyenoord op de Coolsingel zal zoals het er nu naar uitziet op maandag 15 mei 2023 plaatsvinden. De tijd wordt later bekendgemaakt.

Geen huldiging na kampioenswedstrijd Feyenoord

Mocht Feyenoord op 7 mei kampioen worden, dan volgt er geen huldiging de dag erna op de Coolsingel. Omdat het nog niet zeker is dat Feyenoord dan kampioen wordt, is het voor de betrokken instanties teveel om te regelen. Omdat er beveiliging, politie, podiums, hekken en ander materieel moet worden geregeld wordt het veel te duur om voor 7 of 8 mei een kampioensfeest te organiseren. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd al veel evenementen geweest in Rotterdam. Zo is er natuurlijk de bekerfinale op 30 april, maar ook de marathon van Rotterdam en Koningsdag.

Is de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel?

Vorig jaar zei burgemeester Aboutaleb dat er geen huldiging op de Coolsingel zou zijn als Feyenoord de Conference League zou winnen. Dit jaar is er alles aan gedaan om de huldiging op de Coolsingel wél mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *