Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Coronamaatregelen Olympische Spelen

Coronamaatregelen Olympische Spelen

Coronamaatregelen Olympische Spelen; Wat doet Japan om de Olympische Spelen in Tokio zo coronaproof mogelijk te laten verlopen? In Tokio is de noodtoestand afgekondigd. Bovendien is door het hoge aantal besmettingen de onrust over de Olympische Spelen in Japan toegenomen. Maar wat betekent dat voor de Olympische Spelen van 2021? En wat kun jij als kijker wel verwachten? Wij hebben de grootste coronamaatregelen rondom de Olympische Spelen op een rijtje gezet.

Coronamaatregelen Olympische Spelen

Coronamaatregelen Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Tokio staan op het punt van beginnen. Omdat het coronavirus nog altijd op de loer ligt, zijn strenge coronamaatregelen nodig. Om een beeld te geven van hoe nodig die maatregelen zijn: Er komen ongeveer 11.000 atleten uit 200 verschillende landen naar de Olympische Spelen in Tokio. Welke coronamaatregelen worden allemaal genomen rondom OS 2021 om het grootste sportevenement ter wereld in goede banen te leiden?

Allereerst zullen alle sporters dagelijks getest worden op het coronavirus. Dit geldt ook voor de begeleiders. Ook bij aankomst op het vliegveld in Japan zullen sporters getest worden. Bovendien gelden in het Olympische dorp veel strenge maatregelen, om contact tussen verschillende sporters uit verschillende landen zoveel mogelijk te beperken.

Daarnaast zullen alle sporters, begeleiders en journalisten worden voorzien van een GPS tracker. Op deze manier wil de organisatie voorkomen dat de atleten zich veel gaan verplaatsen. Bovendien kunnen ze goed in kaart brengen waar eventuele besmette atleten geweest zijn.

Olympische Spelen 2021 en Corona, wat mag wel?

De Olympische Spelen in Tokio 2021 kun je dus niet gaan bijwonen. Maar wat kan er dan wél? Allereerst kun je natuurlijk de Olympische Spelen op TV bekijken. Onder andere de NOS en Eurosport brengen uitgebreid verslag van de Olympische Spelen op TV.
Daarnaast opent Koning Willem-Alexander op 23 juli het TeamNL Olympic Festival op het sportstrand in Den Haag. Daar zullen verschillende sportbonden aanwezig zijn. Zo is voor het Nederlands vrouwenelftal de KNVB daar aanwezig. Op grote schermen kunnen bezoekers hier de Olympische Spelen volgen. Ook zullen de Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Spelen in Den Haag gehuldigd worden.

Corona maatregelen Olympische spelen op een rijtje

 • Er zal geen publiek aanwezig zijn bij de Olympische Spelen 2021 in Tokio.
 • Alle sporters zullen dagelijks getest worden op corona.
 • Alle betrokkenen bij de Olympische Spelen zullen de eerste drie dagen dagelijks getest worden. Daarna zullen zij regelmatig getest worden.
 • De olympische sporters, begeleiding en journalisten zullen met een GPS tracker gevolgd worden tijdens de Olympische spelen.
 • In het Olympisch Dorp, waar de atleten verblijven, gelden strenge coronamaatregelen.
 • In het Olympisch dorp is een speciale corona kliniek, waar sporters verder onderzocht kunnen worden.
 • Sporters mogen het Olympisch dorp, behalve voor wedstrijden/trainingen, niet verlaten.
 • Opmerkelijk: sporters hoeven niet gevaccineerd te zijn om mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokio 2021.

* Alle coronamaatregelen voor de Olympische Spelen gelden ook voor de Paralympische Spelen (van 24 augustus t/m 5 september).

Coronabesmettingen Team NL

Wij zullen bijhouden welke Nederlandse atleten tijdens of vlak voor de Olympische spelen het Coronavirus oplopen. Hierdoor kunnen zij niet meer meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio 2021. Bekijk alle coronabesmettingen binnen Team NL.

F.A.Q (meest gestelde vragen)

 • Is er publiek bij de voetbalwedstrijden op de Olympische Spelen in Tokio?

Nee, tijdens de gehele Olympische Spelen is publiek niet welkom. In eerste instantie mochten Japanners wel naar de Olympische Spelen komen en zou buitenlands publiek worden geweerd. Maar Japan heeft onlangs de maatregelen verder aangescherpt. Hierdoor zal er dus geen publiek bij de voetbalwedstrijden tijdens OS 2021 zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor het voetbaltoernooi, dit geldt voor alle sporten.

 • Gaat Koning Willem-Alexander ook naar de Olympische Spelen?

Nee, in verband met het coronavirus zal Koning Willem-Alexander niet afreizen naar Tokio om de Olympische Spelen bij te wonen. Normaal is de koning altijd aanwezig om de Nederlandse sporters aan te moedigen. Bij OS 2021 zal dit helaas niet het geval zijn.

 • Wat kosten de Olympische Spelen?

Door de verschuiving van de Olympische Spelen naar 2021 in verband met corona, zijn de kosten van de Olympische Spelen nog verder gestegen. Aanvankelijk zouden de Olympische Spelen 10,3 miljard kosten, maar door de verplaatsing is dit nu nog meer geworden. De Olympische Spelen 2021 kosten 12,6 miljard euro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *