Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Coronamaatregelen Olympische Spelen 2022 (Peking)

Coronamaatregelen Olympische Spelen 2022 (Peking)

Coronamaatregelen Olympische Spelen Peking 2022: Welke maatregelen zijn er rond de Olympische Winterspelen genomen in verband met Covid 19? Om ervoor te zorgen dat er geen grote corona uitbraak plaatsvindt tijdens de Olympische Winterspelen 2022 zijn er veel coronamaatregelen getroffen. Benieuwd naar de maatregelen of wil je weten waar de sporters van Team NL allemaal rekening mee moeten houden? Dat lees je in dit artikel.

Coronamaatregelen Olympische Spelen Peking 2022

Coronamaatregelen Olympische Spelen 2022 (Peking)

De Olympische Winterspelen zijn een enorm groot evenement. Niet alleen sporters uit veel verschillende landen zijn aanwezig. Ook zijn er veel begeleiders, coaches en fysiotherapeuten bij de sporters aanwezig. Daarnaast zijn er natuurlijk scheidsrechters, begeleiders en jury’s aanwezig. Bovendien komt er op de Olympische Winterspelen ook veel pers af. Om ervoor te zorgen dat iedereen gezond blijft en er geen Corona uitbraak op de Olympische Winterspelen plaats vindt, zijn er veel maatregelen genomen.

Coronamaatregelen Winterspelen Team NL

Om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse Olympiërs corona-vrij blijven, heeft ook Team NL zelf veel maatregelen genomen. Zo zijn alle sporters bij aankomst in Beijing twee Coronatesten. Er werd een coronatest afgenomen op de luchthaven van Peking en ook één toen ze het Olympisch dorp betraden. Daarnaast zullen de sporters iedere dag een coronatest moeten doen. Ook houdt het NOC*NSF de sporters zoveel mogelijk apart. Zo was er op Schiphol een aparte lounge voor de Olympiërs.

Welke coronamaatregelen zijn er op de Olympische Winterspelen Peking 2022?

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we voor jou op een rijtje gezet welke maatregelen er allemaal genomen worden tijdens de Olympische Winterspelen:

 1. Er is een zogenaamde Corona-bubbel gecreëerd.
 2. Niemand mag zomaar het Olympisch dorp in of uit.
 3. Alle atleten worden dagelijks getest op Corona.
 4. De meeste atleten zijn met speciale vluchten naar China afgereisd, waarbij ze afgezonderd van andere passagiers waren.
 5. Meer dan hun hotelkamer, het vliegveld en de Olympische stadions zullen de atleten waarschijnlijk niet van China zien. Ook het vervoer tussen deze accommodaties vindt in een gesloten bubbel plaats met taxi’s, treinen en bussen.
 6. De gesloten bubbel van de Olympiërs wordt bewaakt door de lokale autoriteiten.
 7. Er is geen buitenlands publiek welkom bij de Winterspelen 2022.
 8. Aanmoedigen en schreeuwen is niet toegestaan, klappen en applaudisseren wel.
 9. Als je China in wilt moet je verplicht 21 dagen in quarantaine.
 10. Zelfs afval wordt verwerkt binnen de gesloten bubbel.
 11. Er zijn speciale quarantaine huizen in het Olympisch dorp voor atleten die besmet raken met het virus.

Moeten alle atleten gevaccineerd zijn voor de Olympische Spelen in Peking?

Nee, bij de Olympische Spelen 2022 hoeven niet alle Olympiërs gevaccineerd te zijn. Sporters die niet gevaccineerd zijn moeten dan wel eerst 21 dagen in quarantaine in Peking. Wel zijn er veel sportbonden die vaccinatie verplicht stellen. Zo heeft bijvoorbeeld Team USA gezegd dat er alleen gevaccineerde sporters naar de Olympische Spelen in Peking mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *