Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 100 minuten wedstrijden tijdens WK Qatar 2022?

100 minuten wedstrijden tijdens WK Qatar 2022?

100 minuten wedstrijden tijdens het WK Qatar 2022? Het afgelopen jaar kwamen er steeds berichten naar buiten dat de wedstrijden tijdens het WK voetbal in Qatar geen 90, maar 100 minuten zouden gaan duren. Dit zou gebeuren omdat de echte speeltijd bij voetbalwedstrijden vaak veel korter is dan de 90 minuten die een wedstrijd hoort te duren. De FIFA heeft nu opheldering gegeven over de voetbalwedstrijden van 100 minuten.

100 minuten wedstrijden WK Qatar 2022

100 minuten wedstrijden tijdens WK Qatar 2022

Nadat FIFA voorzitter Gianni Infantino zei dat voetbalwedstrijden misschien wel 100 minuten moesten gaan duren brandden de speculaties meteen los. Meteen gingen er geruchten dat wedstrijden 100 minuten gingen duren tijdens het WK in Qatar 2022. De FIFA heeft zich nu met een tweet uitgesproken over de wedstrijdduur van voetbalwedstrijden tijdens het WK voetbal in Qatar.Daarin heeft de FIFA aangegeven dat er geen wijzigingen zullen plaatsvinden in de speeltijd tijdens het WK Qatar 2022 of andere door de FIFA georganiseerde toernooien.

Hoelang duurt een wedstrijd tijdens het WK voetbal in Qatar?

Een wedstrijd tijdens het WK in Qatar zal dus “gewoon” 90 minuten gaan duren. Uiteraard komt daar nog wel de extra tijd (blessuretijd) bij. De afgelopen jaren hebben we al wel gezien dat er vaak meer blessuretijd bijgetrokken wordt. Waar er het in het verleden vaak ‘maar’ 3 of 4 minuten bijgeteld werd, is dat tegenwoordig veel langer. Zo zien we tegenwoordig al steeds vaker meer dan 6 minuten extra tijd voorbijkomen. Ook tijdens het WK in Qatar zal dit ongetwijfeld het geval zijn. Zo kan het in de praktijk dus wel voorkomen dat wedstrijden langer dan 100 minuten gaan duren.

Waarom moeten voetbalwedstrijden langer duren?

Tegenwoordig doen clubs en landen er alles aan om een wedstrijd te winnen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, er staat namelijk behoorlijk wat op het spel. Tijdrekken, “blessures”, spelhervattingen en andere momenten dat het spel even stilligt komen steeds meer voor. Hierdoor duurt een voetbalwedstrijd als het gaat om effectieve speeltijd (zuivere speeltijd) vaak korter dan een uur. Daarom wordt er regelmatig gekeken naar manieren om dit op te lossen. Een veelgenoemd argument is dat supporters voor 90 minuten voetbal betalen en niet voor minder.

Wijzigingen WK Qatar 2022

De 100 minuten wedstrijden of wedstrijden met zuivere speeltijd gaan dan wel niet door, maar er zijn wel een aantal wijzigingen tijdens het WK in Qatar. De grootste is natuurlijk dat het WK dit jaar in de winter gehouden wordt. Daarnaast wordt het voor het eerst gehouden in een land in het Midden-Oosten gehouden. Ook is het wereldkampioenschap het kortste in de geschiedenis. Meer weten over het WK dat 20 november 2022 van start gaat? Lees alles over het WK 2022 in Qatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *