Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Zo kijk je Nederland – Ierland in de EK Kwalificatie live

Zo kijk je Nederland – Ierland in de EK Kwalificatie live

Vanavond om 20:45 uur neemt het Nederlands Elftal het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Ierland. Alles draait om kwalificatie voor het komende EK-voetbal in Duitsland. Die wedstrijd is natuurlijk live op tv te zien. Ook kun je Nederland – Ierland via een livestream kijken. De mannen van Ronald Koeman zijn er in ieder geval klaar voor, jij ook?

De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1. Het programma begint om 20:27 uur met de voorbeschouwing. Om 20:45 uur is vervolgens de aftrap van de wedstrijd. Na afloop is er een nabeschouwing te zien. Lees alles over Nederland – Ierland op tv.

Nederland - Ierland op tv

Nederland – Ierland live kijken

TijdThuisUitCompetitieZender
20:45NederlandIerlandEK KwalificatieNPO 1
Op welke zender is Nederland – Ierland EK Kwalificatie

De wedstrijd Nederland – Ierland wordt live uitgezonden op NPO 1. Naast het live-verslag van de EK-Kwalificatie wedstsrijd van Oranje tegen Ierland is er nog meer op tv rondom de wedstrijd. Het volledige programma van Nederland – Ierland op tv:

  • 20.27 uur: Voorbeschouwing.
  • 20.45 uur: Nederland – Ierland LIVE op NPO 1.
  • 21.35 uur: Analyses in de rust.
  • 21.44 uur: Tweede helft Nederland – Ierland.
  • 22.40 uur: Nabeschouwing met interviews en analyse vanuit de studio.
  • 23.01 uur: Studio sport (met o.a. voetbal en schaatsen).

EK Kwalificatie Nederland op tv

De tv-rechten voor de EK kwalificatie én het komende EK in Duitsland zijn in handen van de NPO. Dit betekent dat de kwalificatiewedstrijden van Oranje live uitgezonden op worden op NPO 1, 2 of 3. Deze keer is de wedstrijd op de zender NPO 1 (Nederland 1).

Over Nederland – Ierland

De wedstrijd tussen Nederland en Ierland gaat om de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. Het duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In totaal zullen er zo’n 55.885 toeschouwers bij de wedstrijd van Oranje aanwezig zijn. Zij willen natuurlijk allemaal zien hoe het Nederlands Elftal zich plaatst voor EURO 2024.

Stand EK Kwalificatie

De stand in de poule van Nederland voor de EK Kwalificatie 2024:

#LandWedWGVDSP
1.Frankrijk66001218
2.Nederland6402312
3.Griekenland7403612
4.Ierland720506
5.Gibraltar6006-210

Nederland kan zich kwalificeren voor het EK 2024

Bij winst op Ierland kwalificeert Oranje zich voor het EK 2024 in Duitsland. De mannen van Ronald Koeman zijn zeker van een EK-ticket als ze winnen van Ierland. Het elftal weet dus wat ze te doen staat. Ze worden daarbij mogelijk ook enigszins geholpen door Ierland. Door een bizarre situatie moet Ierland niet winnen van Nederland.

Ierland wil verliezen van Nederland

Er is iets opvallends aan de wedstrijd Nederland – Ierland van vandaag. De Ieren moeten namelijk verliezen van Nederland om kans te houden om zich te plaatsen voor het EK 2024. Als Nederland zich namelijk rechtstreeks plaatst voor het EK, komt Ierland via de Nations League in aanmerking om play-offs te spelen. Daarom kunnen de Ieren beter verliezen van Nederland. Ierland zal dus ook willen verliezen van Nederland, ondanks dat de UEFA er vanuit gaat dat dit niet het geval zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *