Home » Nieuws » Wie wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal?

Wie wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal?

Wie wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal? Met de transfer van Ronald Koeman naar Barcelona moet de KNVB op zoek naar een nieuwe trainer voor het Nederlands Elftal. Onder de leiding van Koeman heeft het Nederlands Elftal de afgelopen jaren weer grote stappen gezet en daarmee een goede basis voor de toekomst gelegd. Onder Ronald Koeman speelde Oranje 20 wedstrijden: 11 keer werd er gewonnen, 5 keer gelijk gespeeld en 4 keer verloren. Bovendien waren de overwinningen niet tegen de minste landen. Zo werd er in dat Nations League gewonnen van Engeland, Duitsland en Frankrijk en werd de finale van de Nations League behaald.

Nieuwe bondscoach Nederlands Elftal

Wie wordt de nieuwe bondscoach van Oranje?

Maar hoe moet het nu verder? Sinds het vertrek van Ronald Koeman zijn er veel geruchten over mogelijke Bondcoaches, maar een officiele vervanger is er nog niet. Vooralsnog neemt Dwight Lodeweges als Interim-Bondscoach de honneurs waar als interim-bondscoach. In ieder geval tot de KNVB een nieuwe bondscoach gevonden heeft. Over wie de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal wordt, gaan verschillende verhalen de rondte.

Kandidaten Bondcoach Nederlands Elftal

In de wandelgangen worden verschillende namen genoemd over wie Koeman moet gaan opvolgen. Veel gehoorde namen zijn die van Louis van Gaal en Peter Bosz. Maar ook Frank Rijkaard en Dick Advocaat worden veel genoemd. Ruud Gullit heeft zelf aangegeven zeker bondscoach te willen worden als hij gevraagd wordt. De KNVB zelf heeft in een recent interview aangegeven “niemand uit te sluiten”.

Peter Bosz

Door zijn aanvallende voetbalstijl en imponerende reeks bij AFC Ajax verdiende Peter Bosz zijn transfer naar Bayer Leverkusen. Peter Bosz heeft zelf al meermaals aangegeven dat hij het bondscoachschap van het Nederlands Elftal wel ziet zitten. Nu is het echter maar de vraag of zijn club Bayer Leverkusen hier ook aan mee wil werken, ook omdat Bosz in januari nog zijn contract verlengd heeft tot 2022. Wellicht komt het Nederlands Elftal daarom voor Bosz net te vroeg.

Louis van Gaal

Louis van Gaal werd in een recent onderzoek onder Nederlanders genoemd als dé ideale opvolger van Ronald Koeman. Van Gaal heeft in 2014 laten zien dat hij het perfecte systeem rondom een selectie kan bouwen. Ook heeft hij in het verleden ook al laten zien dat hij goed met jonge, getalenteerde spelers kan werken. En dat is precies waar dit Oranje over beschikt, een jonge groep met extreem veel talent.

Frank Rijkaard

Frank Rijkaard heeft in een eerder stadium aangegeven van zijn voetbal-pensioen te willen genieten. Ook gaf hij in maart van dit jaar nog aan dat hij het leven in de schijnwerpers niet meer ziet zitten. Rijkaard is in het verleden al meerdere malen gelinkt aan de functie van Bondscoach, maar het is dus maar de vraag of hij het zelf wel ziet zitten.

Ruud Gullit

Ruud Gullit heeft zelf aangegeven wel oren te hebben naar een baan als bondscoach bij het Nederlands Elftal. Gullit was eerder de assistent van Dick Advocaat en heeft dus de ervaring. Een nadeel voor Ruud Gullit is dat hij in 2011 voor het laatst trainer was, bij Terek Grozny in Rusland.

Cocu, de Boer, van Bommel of van Bronckhorst

De voormalige trainers van Ajax, Feyenoord PSV worden ook veel genoemd in het geruchtencircuit. Met name de namen van Frank de Boer en Mark van Bommel komen vaak naar voren. Omdat beide trainers op dit moment clubloos zijn, kunnen ze door de KNVB “gratis” worden opgehaald. Al deze trainers hebben in het verleden ook voor een jonge, talentvolle groep gestaan. Daar tegenover staat dat ze alle vier in de afgelopen jaren niet echt een succesvolle periode hebben gekend. Het is dus maar de vraag of de KNVB dit aandurft.

Buitenlandse bondscoach Nederlands Elftal

De afgelopen jaren komt bij iedere vacature voor Bondscoach van het Nederlands elftal weer de vraag naar voren: “Waarom geen buitenlandse bondscoach?”. Allereerst, sinds Ernst Happel het Nederlands Elftal leidde op het WK van 1978, is er geen buitenlandse Bondscoach meer geweest. Het is dus maar de vraag of de KNVB nu wel die stap durft te zetten. Vlak na het vertrek van Koeman kwam het opmerkelijke gerucht naar buiten dat niemand minder dan Arsène Wenger zich gemeld zou hebben voor de positie van bondscoach. Dit werd in een later stadium door Wenger zelf echter weer ontkracht. Naast Wenger worden ook Jürgen Klinsmann, Hein Vanhaezebrouck, Mauricio Pochettino en Pep Guardiola genoemd. Al lijken al deze namen niet zeer waarschijnlijk.

De nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal: Alle genoemde namen

 • Peter Bosz
 • Louis van Gaal
 • Frank de Boer
 • Philip Cocu
 • Giovanni van Bronckhorst
 • Ruud Gullit
 • Mark van Bommel
 • Henk ten Cate
 • Pep Guardiola
 • Erik ten Hag
 • Jürgen Klinsmann
 • Frank Rijkaard
 • Edgar Davids
 • Arsène Wenger
 • Hein Vanhaezebrouck
 • Mauricio Pochettino
 • Dick Advocaat
 • Dwight Lodeweges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *