Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Wat betekent KSA bij Saudi-Arabië?

Wat betekent KSA bij Saudi-Arabië?

Wat betekent KSA bij Saudi-Arabië bij het voetbal? Steeds vaker krijgen wij de vraag waar KSA voor staat bij het voetbal. Je hebt de afkorting KSA misschien wel voorbij zien komen. Ook bij de loting en poule-indeling van het WK 2022 in Qatar zag je misschien KSA voorbij komen. Om je meteen maar het verlossende antwoord te geven: KSA is de afkorting van Saudi-Arabië (of Saoedi-Arabië). Bij voetbalwedstrijden van het Saudi-Arabische nationale elftal wordt de ploeg afgekort tot KSA.

KSA Saudi Arabië

Wat betekent KSA bij Saudi-Arabië in het voetbal?

Je hebt het misschien al wel gezien. De afkorting KSA wordt vaak gebruikt bij het voetbal. De afkorting KSA kwam bijvoorbeeld naar voren in het WK 2022 speelschema, maar ook bij de WK poules voor Qatar 2022 komt KSA regelmatig voorbij. Daarnaast staat de afkorting vaak linksboven in beeld bij de wedstrijden van Saudi-Arabië. Maar waarom heet Saudi-Arabië KSA?

KSA op het WK voetbal

Of het nou om het WK voetbal in Qatar gaat, of om een ander groot internationaal toernooi, KSA komt daar soms in voor. Vanaf nu weet je dus dat het dan gaat om Saudi-Arabië.

Wat betekent KSA?

KSA betekent Koninkrijk van Saudi-Arabië (of Kingdom of Saudi-Arabia). In het Engels staat KSA voor Kingdom of Saudi-Arabia. In het Nederlands staat het voor Koninkrijk van Saoedi-Arabië. Je kunt de afkorting niet alleen bij het voetbal tegenkomen, maar ook bij andere sportevenementen.

Saoedi-Arabië of Saudi-Arabië?

Wat is juist, Saoedi-Arabië of Saudi-Arabië? Waarschijnlijk wil je dit weten omdat je nu midden in een discussie zit, of omdat je het nodig hebt voor een verslag. We zullen je geruststellen, het is beide goed. De spelling van de naam van Saudi-Arabië of Saoedi Arabië is beide correct. Beide vormen worden gebruikt.

Waarom KSA voor Saoedi-Arabië?

Saudi-Arabië kreeg zijn naam in 1932. Toen werd het Koninkrijk Nadjd en Hidjaz samengevoegd. Sindsdien heet de staat al-Mamlaka al-ʻArabiyya as-Saʻūdiyya. Dit betekent letterlijk “Saoedische Arabische Koninkrijk”. Soms wordt het land overigens ook Saoedisch Koninkrijk Arabië genoemd.

Welk land is KSA?

KSA is de afkorting van Koninkrijk van Saudi-Arabië. Het gaat dus om het land Saudi-Arabië. In het Engels betekent KSA “Kingdom of Saudi-Arabia”. De afkorting vormt de beginletters van de Engelse naam van Saudi-Arabië. Daarom is er voor de afkorting gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *