Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Nederland – Verenigde Staten WK 2022

Voorspelling Nederland – Verenigde Staten WK 2022

Voorspelling Nederland – Verenigde Staten WK 2022; Gaat Nederland winnen van de Verenigde Staten? Op zaterdag 3 december 2022 speelt Nederland tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK voetbal in Qatar. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. In dit artikel vertellen we je alles over de voorspelling van Nederland – VS op het WK 2022. Je leest onder andere over:

 • De kans dat Nederland wint.
 • De kans de de VS wint.
 • Statistieken Nederland-Verenigde Staten.
 • Recente vorm.
 • FIFA Ranking.
Voorspelling Nederland Verenigde Staten

Voorspelling Nederland – Verenigde Staten WK 2022

Wat is de voorspelling van Nederland – Verenigde Staten? De Verenigde Staten hebben laten zien dat ze een stugge tegenstander zijn. Nederland staat op de achtste plek van de FIFA wereldranglijst, terwijl de VS op de zestiende plek. Hoewel de VS lager staat wisten ze eerder ook al 0-0 te spelen tegen Engeland. Dat land is de nummer vijf op de FIFA ranking. Het belooft dus een zware kluif te worden voor Oranje. Het Nederlands Elftal eindigde eerste in poule A. De VS werd tweede in poule B.

Nederland vs USA

De Verenigde Staten, of de USA, heeft dit toernooi nog geen wedstrijd verloren. Ook Oranje heeft nog niet verloren. Bovendien kreeg de VS pas éém doelpunt tegen. Ook Nederland kreeg pas één goal tegen. Oranje scoorde wel vaker dan de Verenigde Staten. Nederland scoorde tot nu toe vijf goals. De USA daarentegen scoorde er pas 2. Natuurlijk zegt dit allemaal nog niets over de voorspelling van de wedstrijd Nederland – VS. Er spelen een hoop andere dingen mee zoals:

 • De druk.
  Een achtste finale wedstrijd is anders dan de poulefase. Nu moeten de spelers presteren in één wedstrijd. Speel je slecht, dan vlieg je uit het toernooi.
 • De vorm van de dag.
  Iedere speler of elk team heeft wel eens een “off-day”. Dit kun je je natuurlijk niet permitteren in de knock-out fase van het WK. Daarin moet het in die ene wedstrijd gebeuren.
 • Geluk of pech.
  Er komt ook altijd een beetje geluk bij kijken. Schiet je vaak op de paal? Krijgt de tegenstander één kans en vliegt die erin terwijl jij de bal niet in het goed krijgt?

Odds Nederland – Verenigde Staten

Maar wat zijn de odds bij Nederland – VS op het WK 2022? De odds zijn de kansen die een team heeft om te winnen. Hoe lager de odds zijn, hoe meer kans een team heeft om te winnen. Op het moment van schrijven zijn de odds voor Nederland – Verenigde Staten:

 • Winst Nederland, 2,04
 • Gelijkspel: 3,25
 • Winst Verenigde Staten: 4,40

De kans dat Nederland wint van de Verenigde Staten is dus groter dan dat ze verliezen volgens de bookmakers. Daarnaast is de kans op een gelijkspel ook groter dan dat de VS wint. Maar het blijft natuurlijk voetbal en de bal kan raar rollen.

Feiten Nederland – Verenigde Staten WK 2022

We hebben enkele interessante feiten voor je op een rij gezet over de wedstrijd Nederland-VS in de achtste finales van het WK 2022:

StatistiekNederlandVerenigde Staten
Doelpunten52
Schoten op goal89
Gem. aantal schoten op goal per wedstrijd2,673
Gem. aantal goals per wedstrijd1,670,67
Gele kaarten23
Rode kaarten00
Corners1315
Buitenspel72
Overtredingen4835
Statistieken Nederland vs Verenigde Staten WK 2022

Bekijk alle statistieken van de wedstrijd Nederland – VS.

Bookmakers Nederland vs VS

De bookmakers bepalen de odds bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen hoeveel kans Nederland heeft om te winnen kijken ze onder andere naar verschillende zaken:

 1. De vorm van het team.
 2. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 3. De selecties van Nederland en de VS.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten van de teams.
 6. Eventueel uit & thuisvoordeel.

Onze voorspelling Nederland – VS

Het is lastig om de wedstrijd Nederland – VS te voorspellen. Aan de ene kant is Nederland op papier beter dan de Verenigde Staten. Aan de andere kant heeft de Verenigde Staten bewezen dat ze grote tegenstanders aan kunnen. Dat blijkt ook uit de 0-0 eerder dit toernooi tegen Engeland. Daarnaast heeft Oranje nog niet de vorm laten zien die het in potentie zou kunnen halen. Bij de Verenigde Staten zijn er daarentegen een aantal spelers die boven zichzelf uit lijken te stijgen.

Nederland vs Verenigde Staten

De wedstrijd Nederland – Verenigde staten wordt gespeeld op zaterdag 3 december 2022. De aftrap is om 16:00 uur (Nederlandse tijd). Scheidsrechter bij het duel is Wilton Sampaio uit Brazilië. De achtste finales worden ook wel de “round of 16” genoemd. Na de achtste finales volgen de kwartfinales. De verliezer van de achtste finale ligt eruit. De wedstrijd Nederland-USA wordt live op tv uitgezonden.

1 reactie op “Voorspelling Nederland – Verenigde Staten WK 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *