Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Marokko – Spanje WK 2022

Voorspelling Marokko – Spanje WK 2022

Voorspelling Marokko – Spanje WK 2022; Gaat Marokko winnen van Spanje op het WK? Of is Spanje toch te sterk voor de Marokkanen? Op dinsdag 6 december 2022 speelt Marokko tegen Spanje in de achtste finale van het WK 2022? Het belooft een interessante wedstrijd te worden. Wij zochten uit wat de kans is dat Marokko wint en wat de kans is dat Spanje wint. Ook keken we wat de voorspelling van de bookmakers is voor Marokko – Spanje. In dit artikel lees je onder andere:

 • De kans dat Marokko wint.
 • De kans dat Spanje wint.
 • Statistieken en feiten over Marokko – Spanje.
 • De recente vorm van beide landen.
 • FIFA Ranking.
 • Voorspelling Marokko Spanje.
Voorspelling Marokko - Spanje

Voorspelling Marokko – Spanje WK 2022

Wat is de voorspelling van Marokko – Spanje? Marokko heeft dit WK laten zien dat ze een goed team hebben en een lastige tegenstander zijn. Marokko staat op de 22e plek van de FIFA ranking. Spanje daarentegen staat op de zevende plek van de FIFA ranking. Toch hoeft dit natuurlijk niets te zeggen. Marokko won eerder ook met 2-0 van België, de nummer twee van de FIFA ranking. Bovendien werd er knap gelijkgespeeld tegen Kroatië, de nummer 12 van de FIFA ranking. Marokko heeft dus bewezen dat het tegen grote voetballanden goed kan presteren.

Marokko vs Spanje

Marokko eindigde als eerste in poule F. Dit was een zware poule met Kroatië, België en Canada. Een knappe prestatie van de Marokkanen. Spanje begon het WK extreem goed. Costa Rica werd met maar liefst 7-0 verslagen. Daarna speelde Spanje in een wedstrijd van hoog niveau gelijk tegen Duitsland. Van Japan werd daarentegen verloren, maar Spanje speelde toen wel met een B-Elftal. Marokko scoorde tot nu toe vier keer in drie wedstrijden. Spanje scoorde al negen keer in drie wedstrijden. De Spanjaarden vinden dus makkelijk het net. Daarentegen kreeg Spanje ook al drie doelpunten tegen terwijl Marokko pas één tegengoal heeft dit WK. Toch hoeft dit natuurlijk niets te betekenen. De voorgaande wedstrijden waren poulewedstrijden. Het gaat nu om een achtste finale. Daarin spelen een hoop zaken mee:

 1. De druk.
  Een achtste finale wedstrijd is anders dan de poulefase. Nu moeten de spelers presteren in één wedstrijd. Speel je slecht, dan vlieg je uit het toernooi.
 2. De vorm van de dag.
  Iedere speler of elk team heeft wel eens een “off-day”. Dit kun je je natuurlijk niet permitteren in de knock-out fase van het WK. Daarin moet het in die ene wedstrijd gebeuren.
 3. Geluksfactor
  Er komt ook altijd een beetje geluk bij kijken. Schiet je vaak op de paal? Krijgt de tegenstander één kans en vliegt die erin terwijl jij de bal niet in het goed krijgt?

Odds Marokko – Spanje

Wat zijn de odds bij de Marokko – Spanje? De odds zijn de kansen die een team heeft om de wedstrijd te winnen. Hoe meer kans een team heeft om te winnen, hoe lager de odds van een land zijn, omdat je dan minder uitbetaald krijgt bij bookmakers. Op het moment van schrijven zijn de odds voor Marokko – Spanje:

 • Winst Marokko: 8.00
 • Gelijkspel: 4.10
 • Winst Spanje: 1.50

De kans dat Spanje van Marokko wint is dus groter dan dat ze verliezen volgens de bookmakers. De bookmakers zeggen dus dat Spanje de grote favoriet is voor de wedstrijd tegen Marokko. Ook de kans op een gelijkspel bij Marokko – Spanje is groter dan dat Marokko wint. De bookmakers voorspellen dat Marokko gaat verliezen van Spanje. Spanje is de grote favoriet volgens de bookie’s. Toch blijft het natuurlijk altijd voetbal en kunnen er veel gekke dingen gebeuren in de wedstrijd.

Feiten Marokko-Spanje WK 2022

De wedstrijd Marokko – Spanje is een wedstrijd in de achtste finales van het WK 2022. Dit is de eerste wedstrijd in de knock-out fase van het toernooi voor beide landen. We hebben enkele interessante feiten over Marokko-Spanje voor jou op een rijtje gezet:

StatistiekMarokkoSpanje
WK wedstrijden33
Doelpunten49
Doelpunten tegen13
Schoten op goal1316
Gem. aantal schoten op goal per wedstrijd4,335,33
Gem. aantal goals per wedstrijd1,333
Gele kaarten21
Rode kaarten00
Corners313
Buitenspel77
Overtredingen4527
Statistieken Marokko – Spanje WK 2022

Bookmakers Marokko vs Spanje

De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Marokko – Spanje wordt kijken ze naar een aantal zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van het team.
 2. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 3. De selecties van Nederland en de VS.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten van de teams.
 6. Eventueel uit & thuisvoordeel.

Onze voorspelling Marokko – Spanje

De wedstrijd Marokko – Spanje vinden we een lastige om te voorspellen. Natuurlijk is Spanje de grote favoriet. Als Spanje in een goede vorm verkeerd wordt het voor Marokko heel lastig om te winnen. Maar ook Marokko heeft dit WK bewezen dat ze in een bijzonder goede vorm verkeren. Er werd al gewonnen van het grote België en ook tegen Kroatië werd een punt gehaald. Toch heeft ook Spanje laten zien dat ze makkelijk weten te scoren. Ze wonnen eerder al van Costa Rica met maar liefst 7-0. Wij verwachten dat het een spannende wedstrijd wordt en dat Spanje uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Onze voorspelling van Marokko – Spanje: 1-3.

Marokko vs Spanje

De wedstrijd Marokko – Spanje wordt gespeeld op dinsdag 6 december 2022. De aftrap is om 16:00 uur (Nederlandse tijd). Scheidsrechter bij de wedstrijd is de Argentijn Fernando Rapallini. De wedstrijd wordt gespeeld in het Education City Stadium. De winnaar van de wedstrijd gaat door naar de kwartfinales. De verliezer ligt uit het WK. De achtste finale tussen Marokko en Spanje wordt live op tv uitgezonden.

1 reactie op “Voorspelling Marokko – Spanje WK 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *