Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » St Mary’s Stadium – Stadion Southampton

St Mary’s Stadium – Stadion Southampton

Over St Mary’s Stadium

St Mary’s Stadium is het stadion van Southampton. Het stadion ligt in de plaats Southampton, Engeland. St Mary’s Stadium is gebouwd in 2000. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 32,505 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Southampton is 32363, in 2012 bij een wedstrijd van Southampton tegen Coventry City. De afmetingen van het veld in St Mary’s Stadium zijn 105 x 68 meter.

St Mary's Stadium

Geschiedenis St Mary’s Stadium

In 2001 werd het oude stadion van Southampton, The Dell, vervangen door het nieuwe St Mary’s Stadium. De naam van het stadion komt van de oorspronkelijke naam van Southampton. Southampton is opgericht in 1885 als Southampton St. Mary’s, vernoemd naar de St Mary kerk. De volledige naam van het stadion nu is officieel het Friends Provident St Mary’s Stadium, maar vrijwel niemand noemt het stadion zo. De bouw van het stadion begon in 2000 en in augustus 2001 werd het stadion in gebruik genomen. De kosten van dit nieuwe stadion waren 32 miljoen pond. Het stadion is volledig dichtgebouwd en alle tribunes hebben dezelfde hoogte. De vier tribunes van het stadion zijn vernoemd naar het deel van Southampton waar ze heen gericht staan. De namen van de tribunes van het stadion van Southampton zijn: Itchen Stand, vernoemd naar de rivier Itchen, Kingsland Stand, Chapel Stand en Northam Stand. Buiten bij het stadion vind je een standbeeld van Ted Bates. Het stadion wordt naast voetbal ook gebruikt voor veel andere zaken. Zo zijn er kantoren in het stadion, worden er vele gala’s gegeven van scholen in Southampton, worden er soms films getoond en zijn er concerten in het stadion gegeven. Grote artiesten die opgetreden hebben in St Mary’s Stadium zijn onder andere Robbie Williams en The Rolling Stones.

Het stadion van Southampton

  • Bespeeld door: Southampton
  • Plaats: Southampton
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 2000
  • Capaciteit: 32,505
  • Hoogste aantal bezoekers in St Mary’s Stadium: 32363, in 2012 bij een wedstrijd van Southampton tegen Coventry City

Adres St Mary’s Stadium

Het adres van St Mary’s Stadium, het stadion van Southampton is: Britannia Rd, Southampton SO14 5FP, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid St Mary’s Stadium