Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » St James’ Park – Stadion Newcastle United

St James’ Park – Stadion Newcastle United

Over St James’ Park

St James’ Park is het stadion van Newcastle United. Het stadion ligt in de plaats Newcastle, Engeland. St James’ Park is gebouwd in 1892. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 52,354 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Newcastle United is 68.386, in 1930 tegen Chelsea. De afmetingen van het veld in St James’ Park zijn 105 x 68 meter.

St James' Park

Geschiedenis St James’ Park

Het stadion van Newcastle United heeft in de loop der jaren flink wat veranderingen ondergaan. Tot het begin van de jaren 90 waren dit slechts kleine verbouwingen. Vanaf 1991 is er veel in de club geinvesteerd door zakenman John Hall. In het stadion zijn al enkele grote wedstrijden gespeeld. Zo werden de poulewedstrijden op EURO 1996 in St James’ Park gespeeld. Ook werden er enkele wedstrijden gespeeld tijdens de Olympische Spelen van 2012. Het stadion wordt ook wel SJP of St James’ genoemd. Het stadion heeft vier tribunes met de namen: Gallowgate End, Leazes End, Milburn Stand en East Stand. Het is de achtste stadion van Engeland qua grootte. Het stadion wordt soms ook gebruikt voor rugby wedstrijden.

Het stadion van Newcastle United

  • Bespeeld door: Newcastle United
  • Plaats: Newcastle
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 1892
  • Capaciteit: 52,354
  • Hoogste aantal bezoekers in St James’ Park: 68.386, in 1930 tegen Chelsea

Adres St James’ Park

Het adres van St James’ Park, het stadion van Newcastle United is: Barrack Rd, Newcastle upon Tyne NE1 4ST, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid St James’ Park