Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Molineux Stadium – Stadion Wolverhampton Wanderers

Molineux Stadium – Stadion Wolverhampton Wanderers

Over Molineux Stadium

Molineux Stadium is het stadion van Wolverhampton Wanderers. Het stadion ligt in de plaats Wolverhampton, Engeland. Molineux Stadium is gebouwd in 1889. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 32,050 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Wolverhampton Wanderers is 61,315. De afmetingen van het veld in Molineux Stadium zijn 100 x 64 meter.

Molineux Stadium

Geschiedenis Molineux Stadium

Het Molineux stadion is het stadion van Wolverhampton Wanderers. Het stadion kent een lange geschiedenis met vele hoogtepunten. Zo was het Molineux Stadion één van de eerste stadions waar kunstlicht werd geïnstalleerd. Ook werd de eerste UEFA cup finale in het Molineux Stadion gespeeld. Het stadion ligt op slechts een paar honderd meter van het centrum van Wolverhampton. Door de vele laagbouw in Wolverhampton is het stadion goed zichtbaar en torent het boven de stad uit. Zo vormt het een iconisch beeld van de stad Wolverhampton. Het stadion heeft vier tribunes: de Steve Bull Stand, The Sir Jack Hayward Stand, de Stan Cullis Stand en de Billy Wright Stand. In 2010 is begonnen met een complete renovatie van het stadion. Zo moet het stadion moderene faciliteiten krijgen en ook moet de maximale capaciteit worden vergroot richting de 38.000.

Het stadion van Wolverhampton Wanderers

  • Bespeeld door: Wolverhampton Wanderers
  • Plaats: Wolverhampton
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 1889
  • Capaciteit: 32,050
  • Hoogste aantal bezoekers in Molineux Stadium: 61,315

Adres Molineux Stadium

Het adres van Molineux Stadium, het stadion van Wolverhampton Wanderers is: Waterloo Rd, Wolverhampton WV1 4QR, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid Molineux Stadium