Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » King Power Stadium – Stadion Leicester City

King Power Stadium – Stadion Leicester City

Over King Power Stadium

King Power Stadium is het stadion van Leicester City. Het stadion ligt in de plaats Leicester, Engeland. King Power Stadium is gebouwd in 2002. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 32,312 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Leicester City is 32,488. De afmetingen van het veld in King Power Stadium zijn 105 x 68 meter.

King Power Stadium

Geschiedenis King Power Stadium

De vroegere naam van het King Power Stadium was het Walkers Stadium. Tegenwoordig draagt het stadion de naam van de sponsor, maar bij internationale wedstrijden wordt het stadion ook wel het Leicester City Stadium genoemd. Het stadion heeft alleen maar zitplaatsen. De eigenaar van het stadion is Leicester City. De bouw van het stadion kostte ongeveer £37 miljoen. In 2018 verongelukte de eigenaar van Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, op de parkeerplaats van het stadion met een helicopter. Het King Power Stadium heeft vier tribunes vernoemd naar alle windrichtingen: North Stand, East Stand, South Stand en West Stand. De North Stand wordt tegenwoordig de Gary Lineker Stand genoemd en de South Stand heet nu de Fosse Stand.

Het stadion van Leicester City

  • Bespeeld door: Leicester City
  • Plaats: Leicester
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 2002
  • Capaciteit: 32,312
  • Hoogste aantal bezoekers in King Power Stadium: 32,488

Adres King Power Stadium

Het adres van King Power Stadium, het stadion van Leicester City is: Filbert Way, Leicester LE2 7FL, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid King Power Stadium