Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Estadio Ramón Sánchez Pizjuán – Stadion Sevilla

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán – Stadion Sevilla

Over Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is het stadion van Sevilla. Het stadion ligt in de plaats Sevilla, Spanje. Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is gebouwd in . Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 45,500 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Sevilla is 45,500. De afmetingen van het veld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zijn 105 x 68 meter meter.

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Geschiedenis Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is het stadion van Sevilla FC. Het stadion werd gebouwd in 1956 en werd op 7 september 1958 feestelijk geopend met een wedstrijd tussen Sevilla en Real Jaén. Het stadion is vernoemd naar de huidige voorzitter van Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán. De bijnaam van het stadion is “La Bombonera”, verwijzend naar het iconische Bombonera stadion van Boca Juniors in Argentinië. In 1982 was Estadio Ramón Sánchez Pizjuán het toneel van twee wedstrijden tijdens het WK in Spanje. In 1986 werd de finale van de Europacup I in het stadion van Sevilla gespeeld. Vroeger had het stadion een capaciteit van bijna 70.000. Door nieuwe eisen aan voetbalstadions en het vervangen van staanplaatsen in zitplaatsen, is dat teruggebracht tot bijna 44.000. Tegenwoordig zijn er in het stadion van Sevilla alleen maar zitplaatsen. Het thuisvoordeel in het stadion van Sevilla is groot. Zo verloor het Spaanse Nationale Elftal nog nooit een wedstrijd in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. En ook Sevilla wint veel van haar thuiswedstrijden.

Het stadion van Sevilla

  • Bespeeld door: Sevilla
  • Plaats: Sevilla
  • Land: Spanje
  • Gebouwd in:
  • Capaciteit: 45,500
  • Hoogste aantal bezoekers in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: 45,500

Adres Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Het adres van Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, het stadion van Sevilla is: Calle Sevilla Fútbol Club, s/n, 41005 Sevilla, Spanje.

Bereikbaarheid Estadio Ramón Sánchez Pizjuán