Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Estadio Nuevo Los Cármenes – Stadion Granada

Estadio Nuevo Los Cármenes – Stadion Granada

Over Estadio Nuevo Los Cármenes

Estadio Nuevo Los Cármenes is het stadion van Granada. Het stadion ligt in de plaats Granada, Spanje. Estadio Nuevo Los Cármenes is gebouwd in . Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 19,336 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Granada is 19,336. De afmetingen van het veld in Estadio Nuevo Los Cármenes zijn 105 x 70 meter meter.

Estadio Nuevo Los Cármenes

Geschiedenis Estadio Nuevo Los Cármenes

Estadio Nuevo Los Cármenes is de thuishaven van de Spaanse voetbalclub Granada CF. Het stadion is gevestigd in de wijk Zadin, een buitenwijk van de stad Granada. Zoals gezegd is het de thuishaven van de voetbalclub Granada CF maar heeft het stadion een multifunctionele functie maar wordt het hoofdzakelijk gebruikt voor voetbal. Het stadion biedt plaats aan zo’n 22,500 bezoekers. De bouw van het stadion duurde in totaal ca 2 jaar en werd geopend in 1995. Het openingsduel was op 6 juni tussen Real Madrid en Bayern Leverkussen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door Real. Een leuk feitje; het Spaanse nationale elftal heeft in totaal 8 wedstrijden gespeeld in dit stadion en nog nooit verloren! Granada CF speelde er in augustus 1995 voor het eerst. De wedstrijd tegen Real Betis werd hier met 4-1 gewonnen. Doordat het stadion in een buitenwijk ligt van de stad Granada is het goed en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het adres is C/ Pintor Manuel Maldonado s/n, 18007 in Granada. Absoluut de moeite waard!

Het stadion van Granada

  • Bespeeld door: Granada
  • Plaats: Granada
  • Land: Spanje
  • Gebouwd in:
  • Capaciteit: 19,336
  • Hoogste aantal bezoekers in Estadio Nuevo Los Cármenes: 19,336

Adres Estadio Nuevo Los Cármenes

Het adres van Estadio Nuevo Los Cármenes, het stadion van Granada is: Calle Pintor Manuel Maldonado, s/n, 18007 Granada, Spanje.

Bereikbaarheid Estadio Nuevo Los Cármenes