Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Estadio Nuevo José Zorrilla – Stadion Real Valladolid

Estadio Nuevo José Zorrilla – Stadion Real Valladolid

Over Estadio Nuevo José Zorrilla

Estadio Nuevo José Zorrilla is het stadion van Real Valladolid. Het stadion ligt in de plaats Valladolid, Spanje. Estadio Nuevo José Zorrilla is gebouwd in . Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 27,846 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Real Valladolid is 27,846. De afmetingen van het veld in Estadio Nuevo José Zorrilla zijn 105 x 68 meter meter.

Estadio Nuevo José Zorrilla

Geschiedenis Estadio Nuevo José Zorrilla

Estadio Nuevo José Zorrilla is het stadion van Real Valladolid. Het stadion is vernoemd naar een bekende Spaanse dichter, José Zorrilla. Het voetbalstadion is ontworpen door de architect Ricardo Soria. Het stadion is geopend in 1982 en in dat jaar werd ook meteen de Copa del Rey finale in het Estadio Nuevo José Zorrilla gespeeld. Ook was in dat jaar het stadion het toneel van wedstrijden tijdens het WK in Spanje. Naast voetbal heeft ook Micheal Jackson in het Zorilla stadion opgetreden. In 1997 speelde Micheal Jackson in een uitverkocht Estadio Nuevo José Zorrilla tijdens zijn HIStory World Tour. Er kunnen nu bijna 30.000 toeschouwers in het stadion maar er zijn plannen om het stadion uit te breiden tot ongeveer 40.000 toeschouwers. Deze plannen staan bekend als de “Valladolid Arena”. Naast voetbal wordt er ook af en toe rugby in het stadion gespeeld. In 2016 werd de Copa del Rey rugbyfinale in het stadion gespeeld, er waren toen 26.500 toeschouwers bij deze rugbyfinale, wat een Spaans record is.

Het stadion van Real Valladolid

  • Bespeeld door: Real Valladolid
  • Plaats: Valladolid
  • Land: Spanje
  • Gebouwd in:
  • Capaciteit: 27,846
  • Hoogste aantal bezoekers in Estadio Nuevo José Zorrilla: 27,846

Adres Estadio Nuevo José Zorrilla

Het adres van Estadio Nuevo José Zorrilla, het stadion van Real Valladolid is: Av. Mundial 82, s/n, 47014 Valladolid, Spanje.

Bereikbaarheid Estadio Nuevo José Zorrilla