Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Deutsche Bank Park – Stadion Eintracht Frankfurt

Deutsche Bank Park – Stadion Eintracht Frankfurt

Over Deutsche Bank Park

Deutsche Bank Park is het stadion van Eintracht Frankfurt. Het stadion ligt in de plaats Frankfurt, Duitsland. Deutsche Bank Park is gebouwd in 1925. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 51,499 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Eintracht Frankfurt is 81,000. De afmetingen van het veld in Deutsche Bank Park zijn 105 x 68 meter meter.

Deutsche Bank Park

Geschiedenis Deutsche Bank Park

Het stadion van Eintracht Frankfurt is, net zoals de Johan Cruijff Arena, een stadion met een verschuifbaar dak. Het stadion heette voorheen het Waldstadion en veel supporters noemen het stadion nog steeds zo. Sinds de bouw in 1925 is het stadion vele keren gerenoveerd en vernieuwd. De meeste recente verbouwing was in 2005, ter voorbereiding op het WK in 2006. Naast een voetbalstadion, wordt het stadion voor nog meer evenementen gebruikt. Zo wordt er American Football in het stadion gespeeld en worden er ook diverse concerten gegeven. Sinds 1963 speelt Eintracht Frankfurt in het stadion. Door alle verbouwingen is het een multifunctioneel stadion waar ook vergaderingen, congressen en beurzen plaatsvinden.

Het stadion van Eintracht Frankfurt

  • Bespeeld door: Eintracht Frankfurt
  • Plaats: Frankfurt
  • Land: Duitsland
  • Gebouwd in: 1925
  • Capaciteit: 51,499
  • Hoogste aantal bezoekers in Deutsche Bank Park: 81,000

Adres Deutsche Bank Park

Het adres van Deutsche Bank Park, het stadion van Eintracht Frankfurt is: Mörfelder Landstraße 362, 60528 Frankfurt am Main, Duitsland.

Bereikbaarheid Deutsche Bank Park