Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Borussia-Park – Stadion Borussia Mönchengladbach

Borussia-Park – Stadion Borussia Mönchengladbach

Over Borussia-Park

Borussia-Park is het stadion van Borussia Mönchengladbach. Het stadion ligt in de plaats Mönchengladbach, Duitsland. Borussia-Park is gebouwd in 2004. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 54,022 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Borussia Mönchengladbach is 54,022. De afmetingen van het veld in Borussia-Park zijn 111×72 meter meter.

Borussia-Park

Geschiedenis Borussia-Park

Het nieuwe stadion van Borussia Mönchengladbach verving het gedateerde oude stadion, het Bökelbergstadion. Het nieuwe stadion is geopend op 30 juli 2004. De kosten van het nieuwe stadion: Ongeveer 85 miljoen euro. In het stadion zijn onder andere verschillende Skyboxen, een fanshop en een Borussia Mönchengladbach bar te vinden. Ook is er een heus Borussia Mönchengladbach museum in het stadion. In het nieuwe stadion zijn ook staanplaatsen, zo’n 17.000. Omdat dit bij internationale wedstrijden niet toegestaan is, worden er tijdelijke stoeltjes op de tribunes geplaatst. Hierdoor is de capaciteit bij internationale wedstrijden “slechts” 46.000. Met een gemiddelde bezetting van ongeveer 95,1% is het één van Europa’s best gevulde stadions.

Het stadion van Borussia Mönchengladbach

  • Bespeeld door: Borussia Mönchengladbach
  • Plaats: Mönchengladbach
  • Land: Duitsland
  • Gebouwd in: 2004
  • Capaciteit: 54,022
  • Hoogste aantal bezoekers in Borussia-Park: 54,022

Adres Borussia-Park

Het adres van Borussia-Park, het stadion van Borussia Mönchengladbach is: Hennes Weisweiler Allee 1, 41179 Mönchengladbach, Duitsland.

Bereikbaarheid Borussia-Park