Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » An der Alten Försterei – Stadion 1. FC Union Berlin

An der Alten Försterei – Stadion 1. FC Union Berlin

Over An der Alten Försterei

An der Alten Försterei is het stadion van 1. FC Union Berlin. Het stadion ligt in de plaats Berlijn, Duitsland. An der Alten Försterei is gebouwd in 1920. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 22,012 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van 1. FC Union Berlin is 22,012. De afmetingen van het veld in An der Alten Försterei zijn 109 x 73 meter meter.

An der Alten Försterei

Geschiedenis An der Alten Försterei

Het stadion van 1. FC Union Berlin wordt kortweg ook wel de “Alte Försterei genoemd. Het stadion heeft nog veel ouderwetse staanplaatsen (zo’n 18.000). Daarnaast heeft het stadion ongeveer 4000 overdekte zitplaatsen. An der Alten Försterei werd geopend op 7 augustus 1920 en werd toen in gebruik genomen door SC Union 06 Oberschöneweide. Deze club is de voorloper van het huidige Union Berlin. Er worden ook regelmatig concerten in het Berlijnse stadion gegeven. Dan is er plaats voor zo’n 35.000 concertgangers. Het stadion heeft bekendheid gekregen door het zogeheten “Weihnachtssingen”. Er worden dan rondom het stadion kerstliedjes gezongen, gluhwein gedronken en met fakkels gezwaaid rond het stadion. Een ander groot succes in het stadion was het “World Cup Living Room” evenement in 2014. Toen had het stadion supporters uitgenodigd om hun eigen bank mee te nemen en op grote schermen vanaf hun eigen bank op het veld de WK-wedstrijden te kijken. Er werden maar liefst 800 banken op het veld geplaatst.

Het stadion van 1. FC Union Berlin

  • Bespeeld door: 1. FC Union Berlin
  • Plaats: Berlijn
  • Land: Duitsland
  • Gebouwd in: 1920
  • Capaciteit: 22,012
  • Hoogste aantal bezoekers in An der Alten Försterei: 22,012

Adres An der Alten Försterei

Het adres van An der Alten Försterei, het stadion van 1. FC Union Berlin is: An der Wuhlheide 263, 12555 Berlin, Duitsland.

Bereikbaarheid An der Alten Försterei