Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voetbalreis naar Málaga CF

Voetbalreis naar Málaga CF

In Spanje kan je genieten van geweldige voetbalwedstrijden in de meest iconische stadions. De meeste liefhebbers van de voetbalsport kiezen voor een voetbalreis naar FC Barcelona, Real Madrid of Atlético Madrid. Echter kan je ook een club in een andere competitie gaan bezoeken, zoals Málaga CF. De voetbalclub is de laatste jaren weggezakt en speelt sinds 2023 in de Primera Fedaración. Málaga CF speelt dus geen professioneel voetbal meer, maar mag zijn wedstrijden nog altijd in het grote Estadio La Rosaleda spelen. Vanzelfsprekend kan je ook een voetbalreis boeken naar Málaga CF.

Informatie over Málaga CF

Málaga CF is gelegen in Andalusië en komt uit de gelijknamige stad. Málaga is sowieso een bekende vakantiebestemming onder de Nederlandse toeristen. Een voetbaltrip kan je dus prima combineren met een fijne strandvakantie. Alle thuisduels van Málaga CF worden afgewerkt in het Estadio La Rosaleda. Het voetbalstadion biedt plaats aan meer dan 30.000 supporters. In de zomer van 2010 werd Málaga CF gekocht door Abdullah Bin Nasser. De rijke sjeik uit Qatar besloot extreem veel geld in de club te investeren. Diverse bekende spelers werden naar de club gehaald, maar dat leverde opvallend weinig succes op. Tegenwoordig speelt Málaga CF dan ook in de Primera Federación en hoopt het spoedig terug te keren in het Spaanse betaalde voetbal.

Málaga bezoeken

Je kan naast een voetbalwedstrijd bezoeken ook nog Málaga gaan ontdekken. De prachtige Zuid-Spaanse stad heeft veel te bieden. Ga winkelen in het bruisende stadscentrum of laat je verrassen bij de Málaga Kathedraal. Wij raden je ook aan om een kijkje te nemen bij het Teatro Romano. Andere pluspunten zijn het heerlijke klimaat en de beroemde Spaanse keuken. In de zomermaanden kan je zelfs aan het strand gaan liggen. Het is ook leuk om af te reizen naar één van de omliggende badplaatsen, zoals Benalmadena en Torremolinos.

Prijzenkast van Málaga CF

Málaga CF is misschien geen grote Spaanse voetbalclub, maar de club wist wel al enkele prijzen te pakken. In de prijzenkast staat bijvoorbeeld de UEFA Intertoto Cup. De internationale prijs werd in 2002 gewonnen door Málaga CF. Daarnaast won de Spaanse voetbalclub tweemaal de Segunda División en twee keer de Segunda División Groep 2. Verder werden er voornamelijk kleine prijzen gewonnen, zoals acht keer de Trofeo Costa Del Sol en één keer de Ricardo Zamora Trophy.

Nederlandse voetballers bij Málaga CF

Er hebben in het verleden een drietal voetballers uit Nederland bij Málaga CF gespeeld. Tussen 1999 en 2003 stond Kiki Musampa onder contract in Zuid-Spanje. In het seizoen 2011/2012 kon Málaga CF flink investeren en versterkte de voetbalclub zich met de bekende Nederlandse voetballers Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooij. Er stond overigens ook in 2018 een Belg onder contract bij Málaga CF, namelijk de talentvolle Maxime Lestienne.

Estadio La Rosaleda

Als je een wedstrijd gaat bezoeken van Málaga CF, dan kan je gaan plaatsnemen in het mooie Estadio La Rosaleda. Het voetbalstadion biedt plaats aan ruim 33.000 supporters. Het stadion bestaat al sinds de jaren vijftig en was tevens het decor voor enkele groepsduels tijdens het WK 1982 in Spanje! In 2010 werd het voetbalstadion van Málaga CF voor de laatste keer gerenoveerd.

Voetbalreis boeken naar Málaga CF

Je kan eenvoudig online een onvergetelijke voetbalreis boeken naar Málaga CF. De wedstrijden van de Spaanse club worden op een lager niveau gespeeld, maar bieden wel veel vermaak. Ontdek zelf de sfeer in het Estadio La Rosaleda. Boek een complete voetbalreis en alle zorgen worden uithanden genomen. Een complete voetbalreis bestaat uit wedstrijdkaarten, vliegtickets en één of meerdere hotelovernachtingen. Natuurlijk kan je ook tickets los kopen en de reis zelf regelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *