Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voetbalreis FA Cup Finale

Voetbalreis FA Cup Finale

FA Cup op TV

Een voetbalreis FA Cup Finale: wat maakt deze wedstrijd zo speciaal? In Engeland kennen de clubs een bijzonder zwaar programma. Naast alle wedstrijden in de Premier League en de Europese competities, komen de voetbalclubs ook nog uit in verschillende nationale bekertoernooien. Het meest prestigieuze bekertoernooi is die voor de gewilde FA Cup. Alle clubs hechten een grote waarde aan deze prijs en vandaar dat veel ogen zijn gericht op de jaarlijkse FA Cup Finale. Jij kan een voetbalreis boeken naar de FA Cup Finale en deze legendarische wedstrijd zelf meemaken. De finale van de FA Cup zal in de maand juni worden gespeeld en biedt clubs de kans om laat in het seizoen nog een trofee te veroveren.

Bezoek het iconische Wembley Stadium

De FA Cup Finale zal worden gespeeld in het Wembley Stadium, zonder twijfel het bekendste voetbalstadion aller tijden. De historie van het stadion gaat terug tot 1923. Echter werd het splinternieuwe Wembley Stadium in 2007 geopend en het stadion biedt plaats aan rond de 90.000 supporters. Alleen het Camp Nou Stadion van FC Barcelona is nog groter binnen de Europese grenzen. Het unieke aan het Wembley Stadium is dat je op alle plekken een geweldig zicht hebt over het veld. Je hoeft dus zeker niet de duurste tickets te scoren om optimaal te kunnen genieten van de FA Cup Finale. Daarnaast zal ook de finale van de League Cup op Wembley worden gespeeld, dat geldt tevens voor de promotie/degradatie play-offs. Overigens worden er ook nog andere evenementen georganiseerd in het Wembley Stadium, waaronder concerten, Rugby League wedstijden en zelfs NFL duels.

Rijke geschiedenis van de FA Cup

De FA Cup, oftewel de Football Association Challenge Cup, werd in 1871 voor de eerste keer georganiseerd. Het is daarmee het oudste bekertoernooi ter wereld. Het unieke aan de FA Cup is dat de voetbalclubs uit vrijwel alle niveaus deelnemen. Het is zelfs mogelijk voor een club uit het negende niveau van Engeland om deel te nemen aan de FA Cup. De allereerste winnaar van de FA Cup was Wanderers FC, dat in de finale met 1-0 won van de Royal Engineers. In 2023 wist de voetbalclub Grimsby Town geschiedenis te schrijven in de FA Cup. De club speelde in een lage divisie, maar wist wel ver te komen in het toernooi. De ploeg versloeg vijf clubs die uitkwamen op een hoger niveau. Uiteindelijk speelde op dat moment in de League Two en wist onder andere Southampton (Premier League) uit te schakelen. Het doek viel pas in kwartfinale voor Grimsby Town.

Recordhouder in de FA Cup

De FA Cup bestaat al een hele lange tijd en kende dan ook verschillende winnaars. In het seizoen 2022/2023 ging de prijs naar Manchester City. De club uit Manchester won in dat seizoen ook de Premier League en de UEFA Champions League. Echter is Arsenal FC de recordhouder, de Londense club won maar liefst 14 keer de FA Cup Finale.

Complete voetbalreis naar de FA Cup Finale

Je kan vanzelfsprekend een complete voetbalreis boeken naar de finale van de FA Cup. Jij boekt in één keer de toegangskaart, vliegtickets en één of meerdere hotelovernachtingen. Het fijne is dat de finale zal worden afgewerkt in Londen, waardoor de reistijd relatief kort is. Het is zo’n wedstrijd die de echte voetballiefhebber minstens één keer in zijn leven moet hebben meegemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *