Ga naar de inhoud
Home » Voetbalmuseum

Voetbalmuseum

Altijd al een voetbalmuseum willen bezoeken? Als die-hard voetbalfan wil jij natuurlijk alles over voetbal weten. Het bezoeken van een voetbalmuseum is dan ook iets wat absoluut op je lijstje moet staan. Er zijn verschillende voetbalmusea, in zowel Nederland en Europa, als in de hele wereld. Er zijn een aantal bekende voetbalmusea. Veel van deze voetbalmuseums bevinden zich in het stadion van een voetbalclub. Goede voorbeelden zijn:
– Het Ajax Museum
– Feyenoord Museum
– PSV Museum

Voetbalmuseum

Voetbalmuseum Nederland

In Nederland zijn veel voetbalmusea gevestigd in het stadion van diverse voetbalclubs. Bijna alle voetbalclubs in Nederland hebben wel een museum in het stadion zitten. Bovendien kun je het bezoeken van het voetbalmuseum van jouw favoriete club vaak combineren met het bezoeken van een wedstrijd of een stadiontour. Meer weten over de mogelijkheden van een uitje naar jouw favoriete club?

Voetbalmuseum Engeland

Engeland is natuurlijk het land van voetbal. Een stedentrip Engeland is dan ook goed te combineren met een bezoekje aan een voetbalmuseum. Met name in de Engelse hoofdstad Londen zijn veel voetbalclubs te vinden. In veel van deze Londense stadions zit een voetbalmuseum. Ook kun je in deze stadions een stadiontour boeken. Bekende voetbalmuseums in Engeland zijn:
Arsenal Museum in het Emirates Stadion in Londen.
Chelsea Museum met stadiontour in Londen.
– National Football Museum in Manchester.

Ajax Museum Amsterdam

Het museum van Ajax maakt deel uit van de Ajax stadiontour. Tijdens deze tour bezoek je onder andere de “Galerie van de Beroemdheden”. Ook leer je alles over de geschiedenis van Ajax en kom je alles te weten over de vele successen die de club ooit bereikt heeft. Meer weten? Bekijk het hier.

PSV Museum

In het PSV Museum maakt je een reis door de tijd. Je komt alles te weten over de hoogtepunten van PSV. Daarnaast maak je kennis met de grootste sterren van PSV zoals Romario, Ronaldo en Jan van Beveren. Meer weten over het PSV museum? Bekijk het hier.

Feyenoord Museum

Het Feyenoord Museum is in 2017 heropend nadat het helemaal gerenoveerd is. Het Feyenoord Museum biedt een interessante kijk in de rijke geschiedenis van Feyenoord. Je kunt de gewonnen prijzen bekijken, talloze relikwieën en andere accessoires die met Feyenoord te maken hebben. Het Feyenoord Museum bezoeken? Het museum maakt onderdeel uit van de rondleiding door het stadion van Feyenoord. Het Feyenoord museum is dus niet los te bezoeken.

Museum FC Barcelona

In het FC Barcelona Museum vind je alles over de geschiedenis van misschien wel de bekendste club ter wereld. In het Barcelona Museum kom je alles te weten over de spelers, de geschiedenis en de trofeeën. Het FC Barcelona Museum is een echte aanrader om te bezoeken voor als je in Barcelona bent. Meer weten over het museum van FC Barcelona? Bekijk het hier.

Nationaal voetbalmuseum Voetbalexperience

Voetbalexperience was een voetbalmuseum in Roosendaal. Eerder was het voetbalmuseum gevestigd in Middelburg. Helaas is dit iconische nationale voetbalmuseum nu gesloten. Wel wordt er gesproken over een eventuele doorstart van het museum. Mocht er nieuws rondom de heropening van het voetbalmuseum komen, dan laten wij dit natuurlijk als eerste weten.