Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voetbalcompetities op tv 2023/2024 | Waar kijk je dit seizoen alle voetbalcompetities op tv?

Voetbalcompetities op tv 2023/2024 | Waar kijk je dit seizoen alle voetbalcompetities op tv?

Voetbalcompetities op tv 2023/2024 | Waar kijk je dit seizoen alle voetbalcompetities op tv? Op vrijdag 11 augustus 2023 gaat de Eredivisie weer van start. Ook de Premier League start op die datum weer. Een dag later volgt de Spaanse Primera Division en de Bundesliga begint op 18 augustus. Maar waar kun je dit seizoen alle Europese competities op tv kijken? En waar worden de Champions League, Europa League en Conference League 23/24 uitgezonden? Wij hebben een overzicht gemaakt waar je alle voetbalcompetities van het seizoen 2023/2024 op tv kijken.

Voetbalcompetities op tv 2023/2024

Voetbalcompetities op tv 2023/2024

De competitie staat weer bijna op het punt van beginnen. Als echte voetballiefhebber wil jij natuurlijk geen moment missen van iedere competitie. Veel clubs hebben nieuwe spelers aangetrokken die je aan het werk wilt zien. Bovendien wil je natuurlijk weten hoe jouw favoriete club ervoor staat. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van alle competities en waar je deze dit seizoen kunt kijken:

Overzicht voetbal op tv 2023/2024

CompetitieLandOp tv 2023/2024
EredivisieNederlandESPN
Keuken Kampioen DivisieNederlandESPN
Eredivisie vrouwenNederlandESPN
KNVB Beker/Johan Cruijff SchaalNederlandESPN & FOX
Premier LeagueEngelandViaplay
FA Cup/League CupEngelandZiggo Sport
BundesligaDuitslandViaplay
Primera DivisionSpanjeZiggo Sport
Süper LigTurkijeZiggo Sport
Jupiler Pro LeagueBelgiëZiggo Sport
Serie AItaliëZiggo Sport
Champions LeagueEuropeesRTL 7 en Ziggo Sport
Europa LeagueEuropeesVeronica en ESPN
Conference LeagueEuropeesVeronica en ESPN
Overzicht voetbal op tv 2023/2024

Waar kijk je dit seizoen alle wedstrijden op tv?

Waar kijk je in het seizoen 2023/2024 alle voetbalcompetities op tv? Als voetballiefhebber wil je natuurlijk weten waar je alle competities live op tv kunt kijken. Aangezien er ontelbaar veel voetbalcompetities zijn, hebben we de belangrijkste voetbalcompetities voor je op een rij gezet. Je ziet dan meteen op welke zender de competities is het seizoen 2023/2024 worden uitgezonden. De belangrijkste competities zijn:

 • Eredivisie
 • Keuken Kampioen Divisie
 • Eredivisie voor vrouwen
 • KNVB beker (mannen en vrouwen)
 • Premier League (Engeland)
 • Bundesliga (Duitsland)
 • Primera Division (Spanje)
 • Serie A (Italië)
 • Jupiler Pro League (België)
 • Süper Lig (Turkije)

Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal Europese competities die je live op tv wilt volgen in het seizoen 2023/2024. De drie Europese competities 23/24 op tv zijn:

 1. UEFA Champions League
 2. UEFA Europa League
 3. Conference League

Eredivisie & Keuken Kampioen Divisie 23/24

Wil je graag al het Nederlands voetbal op tv kijken aankomend seizoen? De tv-rechten voor zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie zijn in handen van ESPN. Met een abonnement op ESPN ben je dus verzekerd van al het voetbal van Nederlandse bodem. Daar krijg je bovendien ook nog de wedstrijden in de KNVB beker bij. Aan het begin van ieder seizoen kijk je tenslotte ook de Johan Cruijff Schaal 23/24 op tv.

Tenslotte worden aan het eind van het seizoen natuurlijk de playoff wedstrijden uitgezonden op ESPN. Zowel de play-offs om Europees voetbal, als de promotie/degradatie play-off wedstrijden kijk je live op ESPN. Niets missen van voetbal uit Nederland? Dan adviseren wij een abonnement op ESPN Compleet.

Eredivisie voor vrouwen

De Eredivisie voor vrouwen is één van de competities die sterk in opkomst is. Dat is ook terug te zien in de tv-aandacht. Er worden namelijk steeds meer wedstrijden uit de Eredivisie voor vrouwen live op tv uitgezonden. Buiten de Eredivisie is er sowieso steeds meer aandacht voor vrouwenvoetbal op tv. Dat is natuurlijk een goede zaak.

KNVB Beker

De KNVB Beker is natuurlijk hét bekertoernooi van Nederland. Deze wil je natuurlijk niet missen. Bovendien zijn er vaak leuke wedstrijden te zien in het bekertoernooi. Je krijgt vaak de gelegenheid om ook eens amateurclubs op tv te kijken. De tv-rechten voor de KNVB Beker 23/24 zijn in handen van twee zenders. De KNVB bekerwedstrijden worden uitgezonden op ESPN en FOX.

Champions League

De UEFA Champions League 2023/2024 kijk je live op twee kanalen. De tv-rechten voor 23/24 van de Champions League zijn in handen van RTL en Ziggo Sport. Dit betekent dat je de belangrijkste wedstrijd op RTL 7 kijkt. Dit zijn in eerste instantie natuurlijk de wedstrijden van de Nederlandse club in de Champions League. Als er geen Nederlandse clubs meer actief zijn in het miljoenenbal, wordt er een topwedstrijd uitgezonden. Dit is vaak een wedstrijd van Bayern München, FC Barcelona, Manchester United of een andere grote club.

Ook de Champions League voor vrouwen kun je weer live op tv volgen. In het seizoen 2023/2024 zijn de wedstrijden voor de Champions League live te zien op YouTube. De DAZN Champions League wordt niet meer helemaal uitgezonden op het YouTube kanaal van DAZN. Toch kun je nog wel een aantal wedstrijden van de Champions League voor vrouwen live kijken. Een aantal groepswedstrijden, de kwartfinales, halve finales en Champions League voor vrouwen finale worden live op YouTube uitgezonden.

Premier League, FA Cup en League Cup

De Premier League 23/24 wordt uitgezonden op Viaplay. De mooiste voetbalcompetitie ter wereld is ook komend seizoen weer live op tv te zien op Viaplay. (Bijna) alle wedstrijden in de Engelse competitie voor het seizoen 2023/2024 zijn live te zien op Viaplay. Bovendien is er vaak ieder weekend wel een grote, spraakmakende wedstrijd. Met veel grote clubs als Arsenal, Manchester City, Manchester United en Liverpool hoef je je nooit te vervelen.

Voor het Engelse bekervoetbal moet je dan weer op een andere zender zijn. Zowel de FA Cup als de League Cup kijk je in het seizoen 2023/2024 bij Ziggo Sport. Het oudste en meest prestigieuze bekertoernooi volg je live op één van de kanalen van Ziggo Sport.

Spaans voetbal

De Spaanse competitie wordt ook wel La Liga of de Primera Division genoemd. Het is één van de best bekeken competities ter wereld. Dat is natuurlijk niet zomaar. Wil je in het seizoen 23/24 de Spaanse competitie op de voet volgen? Dan kun je terecht bij Ziggo Sport. Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de Spaanse voetbalcompetitie voor het aankomende seizoen.

Naast de Spaanse competitiewedstrijden kun je bij Ziggo Sport ook terecht voor andere wedstrijden uit Spanje. De Spaanse beker, de Copa del Rey, wordt namelijk ook uitgezonden op Ziggo Sport. Daarnaast wordt ook de Spaanse Supercup, de “Supercopa de Espana”, uitgezonden bij Ziggo Sport. Ben je een fan van Spaans voetbal? Dan moet je zeker bij Ziggo Sport zijn!

Serie A

De Italiaanse competitie is in het seizoen 2023/2024 net als vorig seizoen te zien bij Ziggo Sport. Clubs als Juventus, AC Milan, Internazionale en AS Roma worden natuurlijk extra vaak uitgezonden. Op één van de zes kanalen van Ziggo Sport volg je de Italiaanse Serie A op de voet.

Daarnaast wordt de Italiaanse vrouwencompetitie ook op tv uitgezonden. De competitie voor vrouwen heet de “Serie A Femminile”. Die competitie is overigens niet bij Ziggo Sport te zien. Daarvoor kun je terecht bij Viaplay.

Jupiler Pro League 2023/2024

Ook de Belgische voetbalcompetitie is in het seizoen 23/24 weer live op tv te zien. De rechten voor de Belgische Pro League zijn in handen van Ziggo Sport. Dit betekent dat er regelmatig wedstrijden uit de Jupiler Pro League op tv te zien zullen zijn dit seizoen. Er spelen bovendien steeds meer Nederlandse spelers in de Pro League. Dit maakt de competitie natuurlijk extra interessant om te volgen. Daarnaast werkt de Belgische competitie anders dan de Nederlandse Eredivisie.

Süper Lig

Wil je de Turkse competitie op tv kijken in het seizoen 23/24? In Nederland zijn er veel voetballiefhebbers die fan zijn van een Turkse club of graag naar de Turkse competitie kijken. Ook de fans van de Turkse competitie kunnen aankomend seizoen weer terecht op Ziggo Sport voor de wedstrijden uit de Turkse competitie.

Europees voetbal op tv seizoen 23/24

Ook het Europese voetbal is natuurlijk weer uitgebreid op tv te zien. Maar op welke zenders worden de Champions League, Europa League en UEFA Conference League uitgezonden in het seizoen 2023/2024? De uitzendrechten van de Europese voetbalcompetities zijn in handen van verschillende partijen. Dat betekent dus dat je de wedstrijden op verschillende zenders kunt kijken. Bovendien worden de wedstrijden vaak tegelijkertijd gespeeld. Daardoor kun je op meerdere zenders verschillende wedstrijden kijken.

Overigens zijn de Champions League, Europa League en Conference League wedstrijden vanaf 2024/2025 alleen nog maar te zien op Ziggo Sport.

UEFA Champions League 23/24 op tv

De Champions League 23/24 kijk je op twee verschillende zenders. De belangrijkste wedstrijd is te zien op RTL 7. De andere wedstrijden zijn te zien op Ziggo Sport. RTL 7 zal in eerste instantie natuurlijk de wedstrijden van de Nederlandse clubs in de Champions League uitzenden. De overige wedstrijden zijn te zien op Ziggo Sport. Mochten er geen Nederlandse clubs meer in het Champions League toernooi zitten, dan zendt RTL 7 de topwedstrijd van die week uit. Dat is vaak een wedstrijd van de topclubs. Denk bijvoorbeeld aan Bayern München, FC Barcelona, Manchester City of Juventus. Ook worden er vaak wedstrijden uitgezonden van clubs waar veel Nederlandse spelers spelen.

UEFA Europa League

De UEFA Europa League is ook te zien op twee zenders. Zowel op Veronica als op ESPN kun je de Europa League wedstrijden kijken. In het seizoen 2023/2024 zijn de Europa League wedstrijden voor het laatst te zien op Veronica en ESPN. Daarna gaan de rechten namelijk naar Ziggo Sport.

UEFA Conference League

De UEFA Conference League wordt uitgezonden op twee kanalen. Zowel op Veronica als op ESPN kijk je de Conference League wedstrijden live. Op Veronica kijk je de A-wedstrijd. De B-wedstrijd is te zien op ESPN. Veronica zal vooral veel aandacht hebben voor de Nederlandse clubs in de Conference League 2023/2024. Op ESPN kijk je de wedstrijden die niet op Veronica uitgezonden worden.

Overige voetbalcompetities 2023/2024 op tv

Er zijn nog een aantal competities die ook worden uitgezonden bij Viaplay, Ziggo Sport of ESPN. Voor het seizoen 2023/2024 hebben we een  Een kort overzicht:

 • UEFA Youth League 23/24 | Ziggo Sport
 • Primeira Liga (Portugal) | Ziggo Sport
 • Scottish Premier League (Schotland) | Ziggo Sport
 • EK en WK kwalificatie | Ziggo Sport
 • Nations League | Ziggo Sport
 • MLS (Major Soccer League) | ESPN
 • Africa Cup | ESPN
 • Jong Oranje | ESPN

Voetbalcompetities op tv 2023/2024 | Voetbalwedstrijden vandaag

Ook dit jaar hebben we weer een overzicht van alle voetbalwedstrijden vandaag op tv. In onze online voetbal tv-gids kun je precies zien welke wedstrijd waar wordt uitgezonden. Zo hoef je dus geen wedstrijd meer te missen van de voetbalcompetities op tv in het seizoen 2023/2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *