Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op de Olympische Spelen 2021 » Olympische Spelen 2021: Vrouwenvoetbal » Halve finale Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen

Halve finale Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen

Halve finales voetbal Olympische Spelen: Op 2 augustus 2021 worden de halve finales voetbal op de Olympische Spelen gespeeld. In de halve finale nemen de vier beste teams het tegen elkaar op om een plek in de finale van het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen.

Kwartfinales voetbal Olympische Spelen

Programma halve finales voetbal Olympische Spelen

Alle halve finale wedstrijden worden op de Olympische Spelen op dezelfde dag gespeeld. De halve finales van het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen worden gespeeld op 2 augustus 2021. Het programma voor de halve finales op de Olympische Spelen 2021 in Tokio is:

10.00 uur: VS – Canada
13.00 uur: Australië – Zweden

Verenigde Staten – Canada halve finale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 10.00 uur
Stadion: Kashima Soccer Stadium

De VS heeft natuurlijk de Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Niet zo vreemd, de VS wordt altijd gezien als een titelfavoriet. Canada daarentegen is op papier een zwakkere tegenstander. De Canadezen wonnen nipt na penalty’s van Brazilië en plaatsten zich zo voor de halve finale van het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen. Op papier gaat de Verenigde Staten eenvoudig van Canada winnen, maar Canada kan wellicht voor een verrassing zorgen. De VS heeft laten zien dat ze niet onverslaanbaar zijn.

Onze voorspelling van Verenigde Staten – Canada in Tokio 2021: 6-0

Australië – Zweden halve finale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 13.00 uur
Stadion: Yokohama Stadion

Australië heeft de halve finale bereikt door met 4-3 te winnen van Groot-Brittanië. Geen eenvoudige tegenstander. Dit is dus best een knappe prestatie en hiermee laat Australië zien dat ze dit toernooi tot veel in staat zijn. De Zweden gelden al jaren als één van de beste voetballanden ter wereld. Ze versloegen in de kwartfinale Japan en zijn nu klaar voor de halve finale. De wedstrijd Australië – Zweden belooft een spannende wedstrijd te worden.

Onze voorspelling van Australië – Zweden in Tokio 2021: 1-3

Deelnemers halve finale voetbal Olympische Spelen

Deze landen hebben zich geplaatst voor de halve finale voetbal Tokio 2021:

  • VS
  • Canada
  • Australië
  • Zweden

De landen strijden op 2 augustus 2021 om een felbegeerde plek in de finale van het Olympisch voetbaltoernooi. Vanaf deze ronde komt de finale van de Olympische Spelen toch echt in zicht. Bovendien is dit voor veel landen een uitlezen kans om zich op een groot podium te laten zien.

Halve finales voetbal Olympische Spelen: Spelers onder 23-jaar

Bij het mannentoernooi geldt de volgende regel: de landen mogen alleen spelers van onder de 23 jaar meenemen naar het Olympisch voetbaltoernooi. Ze mogen wel drie dispensatie spelers meenemen. Meer lees je hier. Dit geldt bij het vrouwentoernooi niet. De vrouwenteams kunnen dus met de sterkste selectie aantreden.

Olympisch voetbaltoernooi op tv kijken

Wil je de wedstrijden van het Olympisch Voetbaltoernooi voor mannen op TV kijken? Dit kan bij Eurosport 2. Wil je weten hoe? Alles over het Olympisch voetbaltoernooi op TV.