Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: Zweefduik van Persie tegen Spanje

Video: Zweefduik van Persie tegen Spanje

De zweefduik van Robin van Persie was het eerste doelpunt van Oranje op het WK 2014 in Brazilië. Nederland was ingedeeld in Poule B, samen met Spanje, Chili en Australië. In de openingswedstrijd van Poule B nam Nederland het op tegen Spanje. De wedstrijd begon slecht voor Oranje. In de 27e minuut scoorde Alonso vanuit een penalty de 1-0. Daarna begon Nederland echter aan een ongekende opmars. Die opmars werd ingeleid door een prachtige zweefduik van van Persie in de 44e minuut na een prachtige assist van Daley Blind.

Zweefduik van Persie

Kopbal van Persie tegen Spanje

Nadat Nederland op een 1-0 achterstand was gekomen, deed Oranje er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Dit werd beloond in de 44e minuut. Daley Blind gaf een assist vanaf de linkerkant van het veld, ter hoogte van de middenlijn. De pass belandde precies op het hoofd van Robin van Persie die vervolgens met een stijlvolle duik de bal over keeper Iker Cassillas heenkopte. Dit was de inleiding van een doelpuntrijke wedstrijd waarbij het Nederlands Elftal met maar liefst 1-5 van Spanje wist te winnen. Het leidde het einde van een gouden generatie in, waarbij Spaanse sterren als Xavi, Xabi Alonso en David Villa ermee stopten.

Bekijk hier de video van de zweefduik van van Persie tegen Spanje:

Spanje – Nederland WK 2014 (1-5)

Op 13 juni 2014 moest Nederland het op het WK voetbal in Brazilië het in de eerste poulewedstrijd opnemen tegen Spanje. Aan het begin van het toernooi stond Spanje eerste op de FIFA-wereldranglijst. Nederland stond op dat moment slechts 15e op de wereldranglijst. Bovendien wist Nederland zich daarvoor al niet te plaatsen voor het EK 2012. Het zag er dus niet zo goed uit voor “ons” Oranje. Spanje was dan ook de favoriet. Met Louis van Gaal aan het roer wist Nederland de wedstrijd echter helemaal naar zijn hand te zetten. Met als kers op de taart: De zweef kopbal van Robin van Persie.

Mooiste goal WK 2014: de zweefduik van van Persie

De kopbal van van Persie tegen Spanje werd door de FIFA gekozen bij de top 15 mooiste doelpunten van het WK 2014. Helaas werd de prachtige snoekduik niet beloond met een eerste prijs. Van Persie eindigde met zijn kopbal tweede, achter een volley van James Rodríguez van Colombia. In Nederland ontving van Persie wel een eerste prijs voor zijn kopbal. De zweefduik van de aanvoerder van het Nederlands elftal werd gekozen als “sportmoment van het jaar”.  Van Persie ontving de “Sport in Beeld Prijs” in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *