Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: Karatetrap van Gaal

Video: Karatetrap van Gaal

Video: de karatetrap van van Gaal. In 1995 schreef de toen 44-jarige Louis van Gaal geschiedenis door met Ajax de Europa Cup I te winnen. De Europa Cup I is de voorloper van de huidige Champions League, het hoogtste voetbaltoneel. Ajax nam het in de finale op tegen AC Milaan. De wedstrijd werd gespeeld in Ernst-Happel-Stadion in Wenen. Een memorabel moment in de wedstrijd was de karatetrap van van Gaal. De Ajax-trainer deed daarmee een actie na van AC Milan verdediger Marcel Desailly na.

Karatetrap van Gaal

De karatetrap van Louis van Gaal

De karatetrap van van Gaal is de boeken in gegaan als een historisch moment waarover nog vele jaren zal worden gepraat. Met de karatetrap gaf van Gaal aan de vierde official aan hoe Marcel Desailly in zijn ogen de bal voor de voeten van Jari Litmanen wegschoot. Wellicht dat van Gaal dit deed om de wedstrijd open te breken. Tot dat punt worstelde Ajax met het sterkere AC Milan. De karatetrap zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd.

De karatetrap van Louis van Gaal bekijk je hieronder:

Doelpunt Patrick Kluivert

Omdat de wedstrijd lange tijd op slot zat, besloot Louis van Gaal om de toen pas 18-jarige Patrick Kluivert te laten invallen voor Jari Litmanen. Dit bleek een gouden zet. Patrick Kluivert wist in de 85e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Daardoor won Ajax met 1-0 van AC Milan en daarmee sleepte de Amsterdammers de Europa Cup I in de wacht. Voor Kluivert betekende dit het begin van zijn doorbraak. Transfers naar AC Milan en FC Barcelona volgden snel.

Europa Cup I finale op TV

De finale tussen Ajax en AC Milan werd door de NOS uitgezonden. Ruim 5,5 miljoen mensen bekeken de wedstrijd destijds live op de televisie. Het werd daarmee het best bekeken tv-programma van 1995. Een ander leuk feitje: De Europa Cup I finale was de eerste finale waarbij shirtsponsors waren toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *