Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: Goal vanaf de middenlijn EURO 2020 (Patrick Schick – Tsjechië)

Video: Goal vanaf de middenlijn EURO 2020 (Patrick Schick – Tsjechië)

Video: Goal vanaf de middenlijn EURO 2020 (Patrick Schick – Tsjechië). Op EURO 2020 in de poulefase van het EK maakte Patrick Schick misschien wel de mooiste goal uit zijn carrière. In de wedstrijd Schotland – Tsjechië (0-2) scoorde Patrick Schick op zeer knappe wijze. De toen 25-jarige speler van Bayer Leverkusen verraste vriend en vijand door vanaf 45 meter ineens op doel te schieten, toen hij zag dat de keeper van Schotland te ver voor zijn goal stond. Hij maakte hiermee de verste goal op het EK.

Goal vanaf de middenlijn EURO 2020

Video: Goal vanaf de middenlijn EURO 2020 (Patrick Schick – Tsjechië)

Schick had vlak voor de rust de Tsjechen al op voorsprong weten te zetten met een rake kopbal. In de wedstrijd Schotland – Tsjechië op EURO 2020 (EK 2021) stond Tsjechië met 0 – 1  voor. Na een aanval van de Schotten kreeg Schick in de 52e minuut de bal, iets over de middenlijn. Hij ziet dat de Schotse doelman David Marshall (Derby) te ver voor zijn goal staat en besluit het ineens te proberen. Dit levert een prachtig doelpunt op vanaf 45 meter. Wat de goal extra mooi maak is de curve die de bal meekrijgt. Bekijk het doelpunt van Patrick Schick hieronder:

Goal vanaf de middenlijn EURO 2020 (Patrick Schick – Tsjechië)

Mooiste goal EURO 2020 Patrick Schick

Al snel na de goal vanaf de middenlijn van Schick gingen er veel stemmen op om het doelpunt uit te roepen tot mooiste goal van EURO 2020 (EK 2021). Uiteraard worden er tijdens een Europees Kampioenschap wel meer mooie goals gemaakt, maar deze was wel extra speciaal. De goal van Schick is het verste doelpunt dat gescoord is op een EK sinds 1980.

Beste goal EURO 2020 (EK 2021)

De goal van Patrik Schick op EURO 2020 is uitgeroepen tot beste goal van het EK 2021. Zijn goal werd gekozen tot mooiste EK goal. Er waren 10 andere genomineerden. Alle andere goals bekijken? Bekijk hier de 10 beste EURO 2020 goals.

Verste EK goal

Patrick Schick verbeterde het record van verste doelpunt op een EK en gaat hiermee de boeken in. Het vorige record was in handen van de Duitser Torsten Frings. Torsten Frings wist in 2004 een goal te maken vanaf 38,6 meter. Uiteraard is er in verschillende competities wel vaker van ver gescoord. Zelfs doelpunten vanaf eigen helft komen voor. Maar omdat Patrick Schick het op een eindronde van een EK deed, maakt het de goal extra speciaal.

Verste goal ooit

De goal voor de Tsjechen van Patrick Schick is overigens niet de verste goal die ooit gemaakt is. Begin 2021 scoorde de Britse keeper Tom King de verste goal ooit gemaakt. De doelman van Newport County scoorde vanaf een doeltrap en is daarmee de boeken ingegaan als maker van de verste goal ooit. Met een afstand van 96,01 meter scoorde hij tegen Cheltenham Town. De goal is officieel bevestigd door het Guinness Book of World Records.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *