Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Super Bowl op TV

Super Bowl op TV

De Super Bowl is het grootste sportevenement in de VS. De Super Bowl trekt kijkers van over de hele wereld. Dit sportevenement wil jij dan ook zeker kijken! De Super Bowl 2023 wordt gespeeld in de nacht van 12 op 13 februari 2023. De Super Bowl LVII (57) wordt gespeeld in het State Fam Stadiu in Glendale, Arizona. Deze wedstrijd wordt onder andere uitgezonden door FOX Sports en FUBO TV. In Nederland is het makkelijkste om de wedstrijd live te volgen via de TV via ESPN (kijk bij KPN | Kijk bij Ziggo | Kijk bij T-Mobile) . Op deze pagina vertellen wij waar en hoe je deze Super Bowl kunt kijken.

Wanneer is de Super Bowl LVII (57)?

De super bowl wordt gespeeld op 12 februari 2023. Aangezien dit gespeeld wordt in de Amerikaanse tijdszone is het in de Nederlandse tijd 13 februari 2023 om 00:30 in de nacht. In deze wedstrijd nemen de Philidelphia Eagles het op tegen de Kansas City Chiefs. De Philidelphia Eagles zijn kampioen van de NFC. De Kansas City Chiefs zijn de AFC kampioen. De coach van de Kansas City Chiefs is Patrick Mahomes. Bij de Eagles is de coach Nick Sirianni die dit jaar voor het eerst de coach is.

Super Bowl Gratis kijken

De Super Bowl is voor veel mensen gratis op TV te kijken. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 1. ESPN 1 is de gratis zender van ESPN. Ziggo en KPN klanten kunnen deze zender op hun TV vinden of via de Ziggo App of KPN App gratis streamen. Zo kun je genieten van de volledige wedstrijd, de mooie reclames en de half-time show. De Half time show wordt dit jaar verzorgd door Rihanna.

 • Ziggo: kanaal 421
 • KPN: kanaal 14 of 201

Half Time Show Super Bowl

De halftime show van de Super Bowl is een spectaculaire act tijdens de rust van de wedstrijd. Als de wedstrijd halverwege is worden er grote optredens gedaan. In 2023 wordt de muziekshow verzorgd door Rihanna. Rihanna is de hoofd act en daarnaast zijn er o.a. optredens van Chris Stapleton (countryzanger), Babyface (R&B zanger) en Sheryl Lee Ralph (musical zangeres). Mocht je geen interesse hebben in de wedstrijd dan vraag je je vast af hoe laat de half time show is: De half time show zal ongeveer rond 02:30 in de ochtend zijn, Nederlandse tijd. Er is nog weinig bekend over het optreden van Rihanna, maar zoals elk jaar zal het spectucatulair zijn. De afgelopen jaren waren er onder andere optredens. Zie hieronder een lijst van de optredens in de afgelopen jaren:

 • 2012: Madonna en LMFAO, Cirque du Soleil, Nicki Minaj, Cee Lo Green, M.I.A., Andy Lewis
 • 2013: Beyoncé, Destiny’s Child
 • 2014: Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers
 • 2015: Katy Perry, Lenny Kravitz, Missy Elliott
 • 2016: Coldplay, Beyoncé, Bruno Mars, Mark Ronson
 • 2017: Lady Gaga
 • 2018: Justin Timberlake, The Tennessee Kids, University of Minnesota Marching Band
 • 2019: Maroon 5, Travis Scott, Big Boi, SpongeBob SquarePants
 • 2020: Shakira, Jennifer Lopez, J Balvin
 • 2021: The Weeknd
 • 2022: Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J. Blige

Beste Reclames Super Bowl 2023

Een reclame tijdens de super bowl is een prestige moment voor vele Amerikaanse adverteerders. De wedstrijd van 2023 is natuurlijk nog niet gespeeld, maar diverse merken hebben al bekend gemaakt een commercial uit te zenden. De zendtijd tijdens de super bowl is extreem duur, daarom zorgen de adverteerders vaak voor echte kunstwerkjes. Dit jaar zijn er o.a. reclames te verwachten van Budweiser, Hellmans, Crown Royal, Netflix Uber, Google Pixel en Paramount+. Tijdens deze reclames worden vaak ook wereldsterren ingezet. Uber zal namelijk dit jaar in een reclame voor Uber One P Diddy inzetten. Draft Kings is een online gok website en heeft Kevin Hart, Tony Hawk en Serena Williams gestrikt. Qua Nederlandse adverteerders zal vermoedelijk alleen Heineken een reclame uitzenden.

Veelgestelde vragen over de Super Bowl

Wanneer is de Super Bowl LVII?

De Super Bowl LVII (57) wordt gespeeld op maandag 13 februari 2023 om 00:30 uur.

Wie spelen de Super Bowl in 2023?

De Super Bowl van 2023 wordt gespeeld tussen de Kansas City Chiefs en de Philidelphia Eagles.

Waar kan ik de Super Bowl kijken?

De Super Bowl 57 is gratis te kijken via ESPN. Kijk bij KPNZiggo of T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *