Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023

Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023

Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023 bekijken? Ben je op zoek naar de video van de samenvatting van FeyenoordAjax op 22 januari 2023? Hieronder vind je de uitgebreide samenvatting van de klassieker in 2023. De wedstrijd werd gespeeld op 22 januari 2023 om 14:30 uur. Het duel werd gespeeld in het stadion van Feyenoord: De Kuip Rotterdam. Scheidsrechter bij de wedstrijd was Serdar Gozubuyuk. Er waren 47.500 supporters aanwezig. De wedstrijd was live te zien op ESPN 1. Je vindt hier onder andere:

 • Video: Samenvatting Klassieker 2023.
 • Statistieken van de klassieker 2023.
 • Wedstrijdverslag van Feyenoord – Ajax.
 • Hoogtepunten van de klassieker.
 • Video: Goal Paixao tegen Ajax.
 • Video: Goal Klaassen tegen Feyenoord.
Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023

Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023

Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023 kijken? De wedstrijd begon om 14:30 uur en werd geleid door scheidsrechter Gozubuyuk. Om 14:30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van het duel dat door 47.500 supporters bekeken werd. Er waren wederom geen uit-supporters bij Feyenoord-Ajax aanwezig. Vooraf werd er veel gepraat over de terugkeer van Steven Berghuis in het stadion van Feyenoord. Berghuis is nu speler van Ajax en dit zorgt altijd voor extra spanning. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Feyenoord eerste in de Eredivisie terwijl Ajax op de derde plek stond. Bekijk hieronder de video van de uitgebreide samenvatting van de Klassieker 2023.

Samenvatting Klassieker 2023

Een overzicht van de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in 2023:

 • Wat: Feyenoord-Ajax
 • Datum: 22 januari 2023
 • Tijd: 14:30 uur
 • Scheidsrechter: Serdar Gozubuyuk
 • Stadion: De Kuip Rotterdam
 • Toeschouwers: 47.500
 • Uitgezonden op: ESPN 1

Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax 2023

Video: Samenvatting Feyenoord-Ajax 2023; bekijk de video van de samenvatting van de klassieker 2023 tussen Feyenoord en Ajax op 22 januari 2023.

Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax (22-01-2023) | Samenvatting Klassieker 2023

Statistieken Feyenoord – Ajax

De statistieken van Feyenoord – Ajax geven een goed beeld van het verloop van de wedstrijd. In de statistieken vind je onder andere het aantal kansen bij Feyenoord-Ajax. Ook zie je onder andere de goals, corners, overtredingen en nog veel meer. Bekijk de statistieken van Feyenoord-Ajax:

StatistiekFeyenoordAjax
Goals11
Schoten op goal43
Schoten57
Balbezit4357
Corners76
Buitenspel42
Overtredingen1914
Ingooien3020
Gele kaarten44
Rode kaarten00
Statistieken Feyenoord – Ajax 2023

Wedstrijdverslag Feyenoord – Ajax

Het wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op 22 januari 2023. Bij de Klassieker van 2023 vielen er zoals verwacht veel kaarten. Toch zijn er geen rode kaarten gevallen. De scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle.

De wedstrijd begon met veel kleine overtredingen. Op wat kleine kansen na kende de wedstrijd een stroef begin. De kansen waren vooral voor Feyenoord. De Rotterdammers lijken wat sterker aan de wedstrijd te beginnen. In de 28e minuut is de eerste grote kans voor Ajax, maar Kudus kopt de bal van dichtbij naast de goal. Vlak daarna Krijgt Timber een schietkans, maar de poging wordt gestopt door Bijlow. In de 35e minuut is het vervolgens raak aan de andere kant. Igor Paixao schiet de bal op prachtige wijze in de rechterkruising. Hij laat de nieuwe keeper van Ajax (Rulli) kansloos. Voor de rust probeert Ajax nog wat terug te doen, maar tot echt grote kansen komt het niet. Feyenoord gaat met een 1-0 voorsprong te kleedkamer in.

Tweede helft

In de tweede helft wordt het spel iets beter van beide ploegen. Toch blijft het een wedstrijd met veel slordig balverlies. Beide teams komen niet aan echt goed voetbal toe. Op wat schoten van afstand na komt het wederom niet tot echt grote kansen. Wat wel opvalt is dat er meer overtredingen gemaakt worden. Bovendien moet de scheidsrechter wat vaker een kaart trekken. In de 72e minuut is het raak voor Ajax. Davy Klaassen kopt de bal achter Feyenoord-doelman Bijlow. De stand is weer gelijk. Na de goal van Ajax wordt er veel gewisseld. De wedstrijd blijft wat saai en wordt overheerst door (kleine) overtredingen. In de slotfase krijgt Feyenoord nog een aantal corners op rij, maar ook hier wordt niet uit gescoord. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, een terechte uitslag aan de hand van het wedstrijdbeeld.

Statistieken Feyenoord – Ajax:

‘8 | Gele kaart Ajax (Taylor)
’24 | Gele kaart Ajax (Timber)
’24 | Gele kaart Feyenoord (Jahanbakhsh)
’34 | GOAL FEYENOORD (Paixao)
’39 | Gele kaart Ajax (Alvarez)

Rust

’55 | Gele kaart Feyenoord (Köckü)
’60 | Gele kaart Feyenoord (Pedersen)
’71 | GOAL AJAX (Klaassen)
’79 | Gele kaart Feyenoord (Wieffer)
’80 | Gele kaart Ajax (Klaassen)
’90 | Eindsignaal

Eindstand Feyenoord – Ajax: 1-1

Goal Igor Paixao tegen Ajax

De goal van Paixao tegen Ajax was een ware beauty. Igor Paixao krijgt namens Feyenoord de bal aan de rand van het strafschopgebied. Vanaf de hoek van de zestienmeter schiet Paixao de bal vervolgens loeihard in de kruising en laat zo de Ajax keeper kansloos. Daarmee zette Paixao Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Bekijk de video van de 1-0 van Paixao tegen Ajax.

Video goal Paixao tegen Ajax (1-0):

Goal Davy Klaassen tegen Feyenoord

Ook Davy Klaassen maakte maar weer eens een belangrijke goal voor Ajax. Ook al leek het even op een eigen goal van Mats Wieffer, uiteindelijk werd het doelpunt toch aan Davy Klaassen toegekend. Bekijk hieronder de video van de goal van Davy Klaassen tegen Feyenoord.

VIDEO: Goal Davy Klaassen tegen Feyenoord (1-1):

Feyenoord krijgt twee keer geel maar geen rood

Er was nog een opmerkelijk moment in de Klassieker. Scheidsrechter Gozubuyuk gaf Mats Wieffer van Feyenoord na een overtreding een gele kaart. Na de overtreding volgde een opstootje. Vervolgens riep de scheidsrechter Wieffer en Klaassen bij zich in verband met het opstootje. Beide spelers kregen een gele kaart maar Wieffer van Feyenoord hoefde het veld niet te verlaten met een rode kaart. Feyenoord kreeg dus twee keer geel maar geen rood. Krijgt dit nog een staartje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *