Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Recordaantal medailles Nederland Olympische Spelen

Recordaantal medailles Nederland Olympische Spelen

Recordaantal medailles Nederland Olympische Spelen: Na de stroeve start van Team NL op de Olympische Spelen 2021 in Tokio, worden er nu toch echt medailles gewonnen. En niet zomaar, de medailles stromen met bakken tegelijk binnen. Vandaag wist Nederland maar liefst acht medailles binnen te slepen op de Olympische Spelen.

Recordaantal medailles Nederland

Recordaantal medailles Nederland Olympische Spelen Tokio 2021

Met de acht medailles op de Olympische Spelen verbreekt Nederland een 93 Jaar oud record. Het vorige dagrecord van Nederland stond op zeven medailles. Dit record is in 1928 gehaald op de Olympische Spelen in eigen land (Amsterdam). Nederland staat met deze unieke prestatie nu op plek 10 van de medaillespiegel van de Olympische Spelen.

Nieuw dagrecord medailles Nederland

Het nieuwe record is een goede oppepper voor de Nederlands in Tokio. De start van Nederland op de Olympische Spelen was allesbehalve goed. Een aantal medaillefavorieten viel uit of stelde teleur. Maar Nederland heeft nu dus 8 medailles erbij. Hiervoor stond het medailles totaal op “slechts” 3. Een andere opvallende prestatie is dat Nederland maar liefst 6 medailles wist te behalen in 3 uur tijd.

8 medailles Nederland

Inmiddels heeft iedereen het over de magische “acht medailles” van Nederland op de Olympische Spelen. Welke 8 medailles heeft Nederland dan gehaald voor het nieuwe record? Nederland won 2x goud, 3x zilver en 3x brons. Bekijk hier het overzicht:

 • Roeien: Dubbeltwee (v) – brons (Lisa Scheenaard en Roos de Jong)
 • Roeien: Dubbeltwee (m) – zilver (Melvin Twellaar en Stef Broenink)
 • Roeien: Vier-zonder (v) – zilver
 • Roeien: Dubbelvier (m) – goud
 • Wielrennen tijdrit (v): Annemiek van Vleuten – goud
 • Wielrennen tijdrit(v): Anna van der Breggen- brons
 • Wielrennen tijdrit(m): Tom Dumoulin – zilver
 • Judo tot 70 kg: Sanne van Dijke – brons

Recordaantal medailles Nederland Olympische Spelen

Team NL heeft nu totaal 11 medailles gewonnen op de spelen van 2021 in Tokio. Het record van totaal aantal gewonnen medailles stamt uit 2000. Toen wist Nederland op de Olympische Spelen in Sydney (Australië) 25 medailles te winnen. Of Nederland dit record gaat verslaan is nog maar zeer de vraag. Het is zeker nog mogelijk om dit record te verslaan, maar dan zal Team NL nog wel even aan de bak moeten.

2x goud, 6x zilver en 3x brons

Tot nu toe heeft Nederland 11 medailles gewonnen. Nederland won tot nu toe:

 • 2 gouden medailles
 • 6 zilveren medailles
 • 3 bronzen medailles

Benieuwd naar de complete medaillespiegel? Bekijk de medaillespiegel van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *