Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Record Ronaldo: Eerste speler die vijf WK’s op rij scoort

Record Ronaldo: Eerste speler die vijf WK’s op rij scoort

Record Ronaldo; Christiano Ronaldo is de eerste speler ooit die in vijf WK’s gescoord heeft. In de eerste wedstrijd van Portugal op het WK 2022 in Qatar heeft Ronaldo een penalty benut. Hiermee heeft hij ook op het WK 2022 gescoord. In de wedstrijd van Portugal tegen Ghana in poule H scoorde Ronaldo voor het vijfde achtereenvolgende WK op rij. Daarmee heeft hij geschiedenis geschreven. Ronaldo is nu de enige speler die op vijf WK’s gescoord heeft.

Record Ronaldo

Record Ronaldo

Christano Ronaldo heeft er weer een nieuw record bij. Door zijn goal tegen Ghana in de poulefase van het WK 2022 heeft hij nu als enige speler ooit op vijf WK’s gescoord. In de 65e minuut kreeg Portugal en penalty en natuurlijk ging wereldspeler Ronaldo achter de bal staan. Hij schoot de penalty onberispelijk binnen. De wedstrijd Portugal – Ghana eindigde overigens in een 3-2 overwinning voor de Portugezen. Ronaldo stond met zijn penalty aan de basis van de overwinning.

Eerste speler ooit die op vijf WK’s scoort

Op 37-jarige leeftijd heeft Christiano Ronaldo nog maar eens een nieuw record gevestigd. Dit geeft maar weer eens aan hoe goed Ronaldo is. Hij zei daar zelf over: “Het is een mooi moment, in mijn vijfde WK. We wonnen, we begonnen goed en dit is een heel belangrijke overwinning. Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen op een WK. Bovendien ben ik heel trots dat ik de enige speler ben die gescoord heeft in vijf opeenvolgende WK’s.”

VIDEO: Penalty Ronaldo

Bekijk hier de video van Ronaldo die met zijn penalty een nieuw record haalt door op vijf achtereenvolgende WK’s te scoren.

Ronaldo op het WK 2006, 2010, 2014, 2018 en 2022

Ronaldo maakte in 2003 zijn debuut voor Portugal en speelt nu dus al 19 jaar in het Portugese Elftal. Zijn eerste WK goal maakte hij in 2006 tegen Iran. Ook dit was een penalty. Vervolgens scoorde hij in 2010 in de wedstrijd tegen Noord-Korea die Portugal met 7-0 won. In 2014 maakte Ronaldo een belangrijke goal in de wedstrijd Portugal – Ghana (2-1). Op het WK 2018 in Rusland was Christiano Ronaldo maar liefst 4x trefzeker. In de wedstrijd Portugal – Spanje (3-3) maakte hij zelfs een hattrick.

Penalty Ronaldo: doelpunt op vijfde WK op rij

Ook het eerste WK doelpunt van Ronaldo was vanaf elf meter. Op het WK 2006 schoot hij een penalty binnen in de wedstrijd Portugal – Iran (2-0). Nu, 19 jaar later, vestigt hij dus een record. Dit deed hij wederom vanaf de penaltystip.

Records Christiano Ronaldo

Na het record van Ronaldo om op vijf WK’s te scoren is hij alweer dicht bij het volgende record. De WK topscorer allertijden van Portugal is de legendarische Eusebio. Ronaldo is nu nog maar één doelpunt verwijderd om dit record te evenaren. Dit kan dus weer een nieuw record voor Ronaldo betekenen. Zeker als je bedenkt dat het WK pas net begonnen is.

Ronaldo op het EK en WK

De beste prestatie van Ronaldo op een WK was in 2006. Toen eindigde Ronaldo met Portugal op de vierde plek. In 2016 nam hij Portugal bij de hand en wonnen ze het EK in Frankrijk. De finale ging tussen Portugal en gastland Frankrijk. Dit was het eerste grote toernooi dat Portugal wist te winnen. Drie jaar later won Portugal ook de Nations League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *