Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Record aantal toeschouwers vrouwenvoetbal

Record aantal toeschouwers vrouwenvoetbal

Recordaantal toeschouwers vrouwenvoetbal. Bij de wedstrijd FC Barcelona (v) – Real Madrid (v) was gisteren een recordaantal toeschouwers aanwezig. De wedstrijd werd gespeeld in Camp Nou in Barcelona. Het was de kwartfinale van de DAZN Champions League voor vrouwen. Maar liefst 91.553 toeschouwers zagen Barcelona met 5-2 winnen van Real Madrid in de El Clásico voor vrouwen.

Record aantal toeschouwers vrouwenvoetbal
bron: Twitter

Recordaantal toeschouwers vrouwenvoetbal

Het nieuwe recordaantal toeschouwers bij het vrouwenvoetbal is een goede ontwikkeling. Dit laat zien dat het vrouwenvoetbal enorm in opkomst is. Bij 91.553 fans bij de wedstrijd zorgden voor een enorm mooie sfeer. Bovendien kregen de fans ook waar voor hun geld. Barcelona won met 5-2 van Real Madrid. Barcelona gaat daardoor door naar de halve finale van de Champions League.

  • Oude record: 90.185 (WK-finale 1999 – Rose Bowl Stadion, Pasadena).
  • Nieuwe record: 91.553 (Kwartfinale Champions League vrouwen, Camp Nou, Barcelona)

Toch was de wedstrijd officieel overigens niet uitverkocht. Dit komt doordat FC Barcelona een hoop van de tickets gratis had weggegeven.

Nieuw record toeschouwers vrouwenvoetbal

Normaal worden de wedstrijden in het vrouwenvoetbal vaak gespeeld in een kleiner stadion. Zo spelen de Ajax vrouwen vaak op “de Toekomst” en de vrouwen van Barcelona spelen in het “Estadi Johan Cruyff. Daar kunnen maar 6000 fans in. De vrouwen van FC Barcelona zullen nu ongetwijfeld vaker in Camp Nou spelen. De interesse in de Champions League wedstrijden is namelijk enorm. Dit is ook een goed teken voor het EK voor vrouwen deze zomer in Engeland. Hopelijk is de belangstelling dan ook enorm.

Vorige record

Het vorige toeschouwers record was 90.185. Dit record stond al sinds 1999 in de boeken. Het vorige record was bij de WK finale in 1999 toen de Verenigde Staten en China het tegen elkaar opnamen. Dit was een nieuw wereldrecord voor het aantal fans bij een vrouwenvoetbal wedstrijd ooit. De wedstrijd werd gespeeld in het Rose Bowl stadion in Pasadena.

PSG – Bayern München

Ook bij de Champions League wedstrijd tussen Paris Saint Germain en Bayern München was een nieuw toeschouwers record. In het stadion van PSG, Parc des Princes, keken ruim 27.000 fans naar de wedstrijd. Dit was een nieuw record voor de vrouwen van PSG. Ook daar was het een waar doelpuntenfestijn. De wedstrijd eindigde in 3-3. PSG ging daardoor door naar de halve finales van de Champions League voor vrouwen.

Barcelona en Paris Saint Germain nemen het op tegen de winnaars van de andere wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League voor vrouwen vanavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *