Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Palingshirt FC Volendam 2023/2024

Palingshirt FC Volendam 2023/2024

Palingshirt FC Volendam; het nieuwe uitshirt van FC Volendam voor het seizoen 2023/2024 heeft wel een hele bijzondere opdruk. Het shirt van FC Volendam heeft namelijk een palingmotief geprint staan. De palingprint is natuurlijk een verwijzing naar het dorp Volendam, dat ook wel bekend staat als het palingdorp. Hier lees je alles over het nieuwe uitshirt van FC Volendam.

Palingshirt FC Volendam
Bron: FC Volendam

Palingshirt FC Volendam

Naast de palingsound (muziek uit Volendam), heeft Volendam nu dus ook een palingshirt. Het uitshirt voor het seizoen 2023/2024 is namelijk bedrukt met allemaal palingen. Dit klinkt overigens erger dan het is. Het shirt ziet er namelijk heel erg goed uit!

Video: Uitshirt FC Volendam met paling

Prijs palingshirt Volendam

Wat gaat het palingshirt van Volendam kosten? In de webshop van FC Volendam kun je het shirt bestellen. Daar is de prijs € 64,95 voor alleen het uitshirt. Wil je een heel paling tenue? Dan komt er nog eens € 29,95 bij. Voor iets minder dan 100 euro heb je dus het volledige FC Volendam tenue met de palingprint erop. Op het broekje van FC Volendam staat overigens geen palingprint. Het broekje dat bij het palingshirt hoort is lichtblauw.

De prijzen die genoemd worden zijn uiteraard richtprijzen. Verschillende winkels en webshops mogen zelf hun prijs bepalen. Voor een tweedehandsshirt kun je altijd hier kijken.

Over het palingshirt

Het palingshirt van FC Volendam is het uitshirt voor het seizoen 2023/2024. FC Volendam speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Het shirt is dus te zien bij alle uitwedstrijden in de Eredivisie. Wij verwachten dat het palingshirt een geliefd shirt onder voetbalfans zal worden. Ook voetballiefhebbers die geen fan zijn van FC Volendam willen dit iconische palingshirt in hun verzameling hebben. Zolang de voorraad strekt kun je het shirt met palingprint bestellen. Uiteraard kun je het shirt ook laten bedrukken met je eigen naam. Op het shirt van FC Volendam staat onder andere:

  1. Het logo van de kledingsponsor (Robey).
  2. De sponsor: metafa.nl.
  3. Het logo van FC Volendam.
  4. Onder het logo de tekst “vol voor Oranje”.
  5. Palingen als achtergrond.
  6. Betcity op de buik (sponsor).
  7. In de nek staat “De Visserman” afgebeeld.
  8. De tekst “Mooi Volendam, met je zee tot aan de horizon” in de nek onder de Visserman.

Palingshirt FC Volendam 2023/2024

Het palingshirt is dus het uitshirt van FC Volendam voor het seizoen 2023/2024. Het is voor het eerst dat de club een palingmotief geprint heeft op het voetbalshirt. Volendam staat natuurlijk bekend om de visserij. “Even een visje happen op de dijk” is een veelgehoorde uitspraak in Volendam. Met het palingshirt wil FC Volendam nog meer verbinding met het dorp creëren. “Het zwart-blauwe tenue met de palingprint laat het hart van elke FC Volendam-supporter sneller kloppen”, zo laat de club weten.

De link tussen Volendam en paling is natuurlijk snel gevonden. Het dorp leeft van de visserij. In en rondom Volendam kun je dan ook veel palingrokerijen vinden. Versgerookte paling wordt ook wel de delicatesse van Volendam genoemd. Het is dan ook geen verrassing dat de lokale FC gekozen heeft voor een palingshirt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we Jan Smit of Wim Jonk in een shirt met paling erop zien zitten op de tribune.

“De Visserman” op het shirt van FC Volendam

In het nek van het nieuwe palingshirt van Volendam staat “De Visserman” afgebeeld. De afbeelding van de Visserman is een verwijzing naar het standbeeld dat op de Dijk in Volendam staat. Bovendien staat er de tekst “Mooi Volendam, met je zee tot aan de horizon” op.

EA Sports FC 24 palingshirt Volendam

Het palingshirt zal ongetwijfeld ook een hit worden in FIFA 24, het nieuwe voetbalspel voor het komende seizoen. Overigens heet het spel geen FIFA 24 meer, maar EA Sports FC 24. EA heeft de Aparte, gekke shirts in FIFA doen het altijd heel goed. Zeker in de spelmodus “Ultimate Team” worden unieke shirts voor hoge prijzen (speelgeld) doorverkocht. Omdat het uitshirt van FC Volendam uniek is, verwachten we ook dat speciale Volendam shirt in FIFA Ultimate team veel zal gaan opleveren. Wij gaan het shirt in ieder geval proberen te scoren voor een mooie aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *