Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranjecamping EK 2024 | Camping van Oranje

Oranjecamping EK 2024 | Camping van Oranje

  • door

Oranjecamping EK 2024; waar is er een camping in Duitsland tijdens het EK 2024? De echte oranjefans weten dat het een prachtige beleving is tijdens het EK-voetbal. Of je nou wél of niet naar de EK-wedstrijden van Nederland gaat, de sfeer op de camping van Oranje ga je nooit meer vergeten.

We kennen natuurlijk allemaal de beelden van de prachtige sfeer op de Oranjecampings. Ook de beelden van de Oranjemars die de fans vanaf de camping naar het stadion doen, staan nog op het netvlies gebrand.

Camping van Oranje EK 2024

Oranjecamping EK 2024

De Oranjecamping is al jaren een begrip rondom EK’s en WK’s. Toch is er de afgelopen jaren geen oranjecamping geweest. Dit komt natuurlijk door de plek waar de afgelopen EK’s en WK’s gehouden zijn. In 2022 was het WK in Qatar, niet echt de plek om te gaan kamperen.

Ook op EURO 2020 was er geen oranjecamping. Dit had natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Bovendien werd het EK 2020 in meerdere landen gehouden. Het EK 2024 is dus de ideale mogelijkheid om een Oranjecamping te bezoeken.

Maar is er ook een oranjecamping? En waar is de Oranjecamping op het EK 2024 in Duitsland? Wij vertellen je alles over de oranjecamping op het EK 2024.

Oranjecamping EK Duitsland

Wil je tijdens het EK voetbal in Duitsland een oranjecamping boeken? Dan hebben we goed nieuws! Er is officieel bekendgemaakt dat er een Oranjecamping is tijdens het EK 2024 in Duitsland. Na jaren van afwezigheid is er tijdens dit Europees Kampioenschap voetbal weer een Oranjecamping. De naam is wel anders, in 2024 heet de Oranjecamping de “Camping van Oranje”.

Waar is de Camping van Oranje 2024?

De Camping van Oranje reist met het Nederlands Elftal mee tijdens het EK 2024. Dit betekent dat tijdens het EK in Duitsland de camping op verschillende plaatsen in Duitsland is. De volgende plekken voor de camping van Oranje zijn al bekend:

  • 14 t/m 17 juni 2024 | Hamburg
  • 19 t/m 22 juni 2024 | Leipzig
  • 23 t/m 26 juni 2024 | Berlijn
  • Als Oranje doorgaat naar de knock-out fase van het EK, volgen er meer plaatsen waar de camping van Oranje vervolgens heen gaat.

Alternatieve Oranjecampings

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet op de officiële camping van Oranje te gaan staan. Dan kun je zelf een camping in de buurt van de steden waar het Nederlands Elftal speelt zoeken. Er zullen ongetwijfeld veel meer oranje-fans zijn die dit gaan doen. Ook wij hebben een aantal jaar geleden op een camping in de buurt van het Nederlands Elftal gestaan. We kunnen je daarom ook vertellen dat het ook hier enorm gezellig was!

Wil je zelf op zoek naar een camping in de buurt van de speelsteden van Oranje tijdens het EK in Duitsland? We raden je wel aan om snel een camping uit te zoeken. Deze stromen namelijk heel snel vol in aanloop naar het EK.

Het Nederlands Elftal speelt op de volgende datums en speelsteden: 

DatumWedstrijdSpeelstad
16 juni 2024n.n.b. – NederlandHamburg
21 juni 2024Nederland – FrankrijkLeipzig
25 juni 2024Nederland – OostenrijkBerlijn
Waar is de Oranjecamping 2024

Op de campings in de buurt van deze speelsteden zullen ongetwijfeld veel oranje supporters zich verzamelen. Bovendien zijn er vast veel campings die speciale evenementen organiseren rondom het EK. Op veel campings zullen er ook grote schermen aanwezig zijn om de EK-wedstrijden live op te kijken.

Oranjecamping EK 2024

Camping dichtbij EK wedstrijden

Er zijn maar liefst acht verschillende speelsteden tijdens het EK 2024 in Duitsland. Van de acht speelsteden zijn er maar liefst vier die wel héél dicht bij Nederland liggen. Deze zijn dan ook ideaal om te bezoeken als je graag naar een speelstad toe wilt. De vier speelsteden tijdens het EK dichtbij Nederland zijn:

  • Gelsenkirchen (175 km vanaf Utrecht).
  • Düsseldorf (193 km vanaf Utrecht).
  • Dortmund  (209 km vanaf Utrecht).
  • Keulen (228 km vanaf Utrecht).

Dat zijn dus mooie steden die dichtbij liggen om tijdens het EK te bezoeken. Bovendien kun je ook prima naar de speelsteden zonder dat je een ticket voor de wedstrijden hebt. Ook dan is de sfeer namelijk uitstekend.

Voetbalcamping Duitsland EURO 2024

De officiële Camping van Oranje draait natuurlijk helemaal om het Nederlands Elftal en het EK. Naast de verrichtingen van Oranje zullen ook de andere EK-wedstrijden op een groot scherm live worden uitgezonden. Je hoeft de camping dus eigenlijk helemaal niet af om alles rond het EK te volgen.

Daarnaast zullen er ook allerlei sportieve activiteiten zijn op de EK-camping. Zo kun je onder andere zelf voetballen en beachvolleyballen.

Toch is het niet alleen maar voetbal op de camping tijdens het EK. Er zullen ook allerlei optredens, clinics en spelletjes georganiseerd worden.

Camping van Oranje in Hamburg

De Camping van Oranje zal eerst neerstrijken in de buurt van Hamburg. Daar speelt het Nederlands Elftal namelijk de eerste poulewedstrijd op het EK 2024.

Waar de Oranjecamping in Hamburg precies gaat staan is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt nog naar een locatie voor de Camping van Oranje gezocht. Wel is duidelijk dat de camping in ieder geval in de buurt van Hamburg neer zal strijken.

Naast het verblijven op de camping en eventueel een EK-wedstrijd in Hamburg bezoeken is het natuurlijk ook de uitgelezen kans om de stad te verkennen. Hamburg is namelijk een prachtige stad. Je kunt er naar Miniatur Wunderland (een soort Madurodam), de “Altstadt en Neustadt” (de oude en nieuwe stad) en natuurlijk de Reeperbahn (uitgaansgebied).

Hamburg ligt in het Noorden van Duitsland en is iets minder dan vijf uur rijden vanaf Utrecht. De belangrijke havenstad is deze trip zeker waard. Vanaf Groningen ben je in al iets meer dan drie uur in Hamburg.

Camping van Oranje in Leipzig

Het Nederlands Elftal speelt op 21 juni 2024 de prachtige en o zo belangrijke poulewedstrijd tegen Frankrijk. Ook bij deze wedstrijd zal de Camping van Oranje aanwezig zijn. De camping is in of rondom Leipzig. De stad Leipzig is natuurlijk al een beleving op zich. Wij zijn er meermaals geweest. Hoewel de stad bekend staat om de klassieke muziek, is er ook voor voetballiefhebbers genoeg te doen. Zeker tijdens het EK natuurlijk.

Leipzig is namelijk een echte studentenstad en wie studentenstad zegt, zegt kroegen. Daar heeft Leipzig er dan ook genoeg van. Bovendien zal tijdens het EK 2024 het Leipzig EURO 2024 Festival plaatsvinden.

Een aanrader voor eten en drinken in Leipzig tijdens het EK is Brauhaus an der Thomaskirche midden in het centrum van Leipzig. In de oude stad van Leipzig stikt het van de leuke kroegen, barretjes en restaurants.

Hoewel Leipzig bijna 7 uur rijden vanaf Utrecht is (620 km), is het zeker de moeite waard. Je kunt de Camping van Oranje natuurlijk ook combineren met je zomervakantie.

Camping van Oranje in Berlijn

Ook Berlijn is één van de speelsteden van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024. Ook daar zal de Camping van Oranje dus neerstrijken. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen hoe mooi Berlijn is. Zelfs zonder EK-voetbal is Berlijn een prachtige stad. Laat staan als er ook nog eens een EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal is.

Berlijn staat natuurlijk bekend om de vele toeristische attracties. Van Checkpoint Charlie tot Unter den Linden. Ook staat Berlijn bekend om zijn bruisende nachtleven. Een echte aanrader dus om Berlijn te bezoeken tijdens het EK voetbal.

Berlijn ligt op iets meer dan 7 uur rijden van Utrecht. Het is in totaal 640 km rijden. Een andere goede optie is natuurlijk om de trein naar Berlijn te nemen. Vanuit Nederland is er een directe treinverbinding met Berlijn.

Camping in Duitsland tijdens het EK voetbal

Kamperen tijdens het EK voetbal is natuurlijk iets heel moois. Zeker omdat het EK 2024 tijdens de zomermaanden gehouden wordt, is het een mooie manier om de twee belangrijkste bijzaken in het leven te combineren: voetbal en vakantie.

Bovendien heeft Duitsland veel mooie campings. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat Duitsland dichtbij huis is. Waar het afgelopen WK-voetbal in Qatar gehouden werd, is het EK nu Duitsland. Een mooie gelegenheid om het EK te bezoeken.

Oranje camping boeken

Wil je een plek boeken op de Camping van Oranje voor het komende EK voetbal in Duitsland? Wees er dan wel snel bij. Of je nou de officiële “Camping van Oranje” of een alternatieve Oranjecamping wilt boeken, de campings rond de EK-speelsteden raken snel vol.

Hier kun je kijken naar EK campings in Duitsland en dit is de officiële website van de Camping van Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *