Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen naar de Kwartfinale Olympische Spelen!

Oranje Leeuwinnen naar de Kwartfinale Olympische Spelen!

De Oranje Leeuwinnen hebben de kwartfinale van de Olympische Spelen bereikt. Onder leiding van coach Sarina Wiegman wonnen de Oranje vrouwen de laatste poulewedstrijd tegen China met 8-2. Eerder wisten de Oranje Leeuwinnen ook al met 10-3 van Zambia te winnen. De andere groepswedstrijd (tegen Brazilië) werd 3-3 gelijk.

Oranje Leeuwinnen Tokio 2021

Oranje Leeuwinnen naar Kwartfinale Olympische Spelen

Aan de hand van Vivianne Miedema hebben de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale bereikt van de Olympische Spelen in Tokio. Miedema is tot nu toe heel belangrijk voor de Leeuwinnen. Ze wist al 8x te scoren dit toernooi en is daarmee topscorer op het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen.

Doelpuntenregen Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen wisten tot nu toe al 21 keer te scoren. Dit is gemiddeld 7 goals per wedstrijd. Een unieke prestatie! Aan de andere kant kregen ze ook al 8 doelpunten tegen. Dat is toch wel een zorgwekkende statistiek. Als het Nederlands vrouwenelftal het verdedigend ook op de rit krijgt, maken ze zeker een goede kans op de Olympische Titel.

Nederland – VS Kwartfinale Olympische Spelen

In de kwartfinale van het Olympisch voetbaltoernooi nemen de Oranje Leeuwinnen het op tegen een oude bekende. De Verenigde Staten was in de WK-finale van 2019 te sterk voor de Oranje Leeuwinnen. De dames verloren toen met 2-0 en moesten genoegen nemen met de tweede plaats.

Volledige Speelschema kwartfinale Olympische Spelen

Benieuwd naar het volledige speelschema van de kwartfinale van de Olympische Spelen 2021? Bekijk het programma van de kwartfinales op de Olympische Spelen 2021.

Oranje vrouwen op TV kijken?

Wil je de kwartfinale van de Leeuwinnen op tv kijken? Bekijk alle informatie over de Olympische Spelen op TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *