Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » NIEUW MEDAILLERECORD NEDERLAND OP DE OLYMPISCHE SPELEN!

NIEUW MEDAILLERECORD NEDERLAND OP DE OLYMPISCHE SPELEN!

Nederland heeft een nieuw medaillerecord gehaald op de Olympische Spelen. Met de gouden medaille van Shanne Braspennincx bij het baanwielrennen heeft Nederland en nieuw record van het aantal medailles aller tijden gehaald. Het vorige record stond op 25 medailles, op de Olympische Spelen in 2000 in Sydney. Nederland heeft nu 24 medailles gehaald, maar we zijn nog zeker van minstens twee medailles. Dat brengt het totaal aantal medailles dus sowieo op 26, een nieuw medaillerecord voor Nederland.

medaillerecord nederland

Nieuw medaillerecord Nederland

Nieuw medaillerecord Nederland: Hoe zit dat precies? Nederland heeft tot nu toe al 24 medailles binnen. Het vorige record stond op 25 medailles. Maar Nederland krijgt er gegarandeerd nog twee medailles bij. Nouschka Fontijn staat in de halve finale van het boksen. Bij het boksen is er geen wedstrijd voor de derde en vierde plek, dus zij wint minstens een bronzen medaille.

Daarnaast spelen de hockeyvrouwen morgen de finale tegen Argentinië. Dat is medaille twee die al zeker is. De Nederlandse hockeyvrouwen winnen namelijk minstens een zilveren plak. Daarom is Nederland al zeker van 26 medailles, een nieuw record aller tijden! Bekijk hier alle Nederlandse medaillewinnaars en de medaillespiegel.

Twee keer brons in het boksen

Bij het boksen wordt geen wedstrijd gespeeld om de derde en vierde plek. Beide verliezers van de halve finales ontvangen een bronzen medaille. Er worden dus twee bronzen medailles uitgereikt in het boksen.

record gouden medailles Nederland

Het record van meeste gouden medailles is nog niet binnen handbereik. Dat record stamt ook uit 2000, bij de Olympische Spelen in Sydney. Nederland haalde toen 12 gouden medailles. Momenteel staat voor Team NL de teller op 7, dus dat record is nog ver weg.

Samenvatting nieuw record medailles Nederland:

  • Oude record: 25 medailles (Sydney, 2000).
  • Nieuwe record: 26 (24 + medaille Nouschka Fontijn + medaille hockeyvrouwen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *