Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederlands Elftal gekwalificeerd voor EK 2024 in Duitsland

Nederlands Elftal gekwalificeerd voor EK 2024 in Duitsland

Het Nederlands Elftal heeft zich gekwalificeerd voor het EK 2024 in Duitsland. Door de 1-0 overwinning van Oranje op Ierland is het Nederlands Elftal zeker van kwalificatie voor het Europees Kampioenschap komend jaar. Door tweede te eindigen in groep B (achter Frankrijk) zijn de mannen van Ronald Koeman zeker van plaatsing voor het EK in Duitsland.

Nederlands Elftal Gekwalificeerd EK 2024

Nederlands geplaatst voor EK 2024

Nederland is geplaatst voor het EK 2024 door tweede te eindigen in de EK kwalificatie poule. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het EK 2024 in Duitsland. Oranje zit in poule B samen met Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. Ook Frankrijk heeft zich in poule B geplaatst voor het EK 2024.

Oranje naar EK 2024

Het EK 2024 in Duitsland begint op 14 juni  en duurt tot en met 14 juli. In totaal doen er 24 landen aan mee. Voorafgaand aan het EK wordt er altijd een kwalificatieperiode gehouden om te bepalen wie uiteindelijk meedoen aan het Europees Kampioenschap. Oranje is er dus in geslaagd om zich te kwalificeren. Ook België heeft zich al gekwalificeerd voor het EK 2024.

Wout Weghorst schiet Oranje naar EK

Het Nederlands Elftal moest winnen van Ierland om zich te kwalificeren voor het komende EK. Oranje kwam al in de elfde minuut op een 1-0 voorsprong door een goal van Wout Weghorst. Nadat Weghorst knap wegdraaide bij zijn directe verdediger kon hij alleen doorlopen op de keeper. Vervolgens schiet Wout Weghorst de bal hard in de korte hoek. Het is een hele belangrijke goal voor Oranje omdat ze daardoor zeker zijn van een EK-ticket.

Video: Goal Weghorst Nederland – Ierland (1-0)

Bekijk de goal van Wout Weghorst waardoor Oranje zich kwalificeert voor het EK 2024:

Lastige kwalificatieperiode

De kwalificatiereeks van het Nederlands Elftal verliep moeizaam. Mede door veel blessures was het voor Koeman iedere keer weer puzzelen. Dat heeft er daarentegen wel toe geleid dat er ook nieuwe talenten zijn opgestaan bij Oranje.

Ronald Koeman blij met kwalificatie

Bondscoach Ronald Koeman zal ongetwijfeld blij zijn met de kwalificatie van “zijn” jongens voor het komende EK. Hoewel het Nederlands Elftal alles in eigen hand had, is het toch fijn dat de kwalificatie nu definitief is. In 2016 had het Nederlands Elftal zich niet gekwalificeerd voor het EK.

Laatste wedstrijden EK kwalificatie

Hoewel Oranje zich dus al gekwalificeerd heeft, geldt dit voor een aantal andere landen niet. Er worden dus nog kwalificatiewedstrijden gespeeld. Ook Nederland komt nog een keer in actie. Op dinsdag 21 november speelt Nederland de laatste EK kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Gibraltar – Nederland gaat eigenlijk nergens meer om. Nederland heeft zich al gekwalificeerd en Gibraltar is al uitgeschakeld. Bekijk het volledige programma van de EK Kwalificatie van deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *